Grid star
eveniment

FILMUL DEMITERII EX-MINISTRULUI DE FINANTE DE CATRE FLORIN CITU – Alexandru Nazare: „Am primit un telefon pe 27 mai”

Alexandru Nazare, ministrul de Finante demis de premierul Florin Citu, a dezvaluit cum s-a ajuns la inlaturarea sa din functie, sustinand ca acest lucru nu are nimic de a face cu rezultatele sale.
Nazare a declarat la antena 3 ca in 21 mai au aparut, pe surse, semnale ca o sa fie remaniat, motiv pentru care a avut o discutie cu Florin Citu, iar acesta a negat un astfel de scenariu. Ulterior, Nazare a aflat de la ziaristi despre acest scenariu.

Telefonul dinaintea candidaturii

Nazare a precizat ca premierul l-a sunat in 27 mai, duminica seara, inainte de prezentarea candidaturii acestuia pentru sefia PNL, si l-a invitat sa particip la eveniment:
"Era exact saptamana in care aparusera sursele cu remanierea, luni si marti”.
Insa fostul ministru de Finante a refuzat invitatia premierului. Ce a urmat, a vazut o tara intreaga joi, 8 iulie 2021.
Florin Citu a anuntat public ca a cerut revocarea din functie a lui Nazare, iar Klaus Iohannis a acceptat. Premierul a invocat ca motiv al demiterii intarzierile proiectelor de la Finante, insa Nazare a respins categoric acest lucru.

Iata declaratiile facute de Alexandru Nazare:

"Pe 21 mai au aparut, pe surse, semnale ca o sa-mi fie ceruta remanierea. Am avut o discutie atunci cu premierul. Ne-am intalnit in lift, mergeam spre Coalitie. Si l-am intrebat. Mi-a spus ca nu, ca nu intentioneaza asa ceva.
Am aflat, dupa aceea, de la colegii din presa, ca intradevar primisera astfel de informatii. Si la Coalitie am spus, daca sunt probleme, daca sunt lucruri pe care trebuie sa le indrept, sunt aici si sunt foarte disponibil sa remediem aceasta situatie.
Am primit un telefon pe 27 mai, duminica seara, inainte de prezentarea candidaturii premierului pentru presedentia PNL, in care m-a invitat sa particip la eveniment. Am cantarit foarte bine. Era exact saptamana in care aparusera sursele cu remanierea, luni si marti.

N-a vrut sa fie in tabara lui Citu

Si i-am spus premierului ca prefer ca am o pozitie de neutralitate si prefer sa nu implic ministerul in lupta politica din partid. Consider ca un astfel de mesaj, transmis de PNL, e un mesaj de echlibru, e o atitudine inteleapta, si ii doresc succes, bafta, in demersul pe care il intreprinde, dar nu pot participa.
Coroborez si cu discutia de astazi, la inceputul sedintei de Guvern, cand mi-a zis ca nu vorbim de rezultate, vorbim de echipa. Deci probabil ca la echipa se referea”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani