Grid star
punguta cu doi bani

Fonduri alocate pentru depasirea dificultatilor financiare generate de pandemia Covid

S-a aflat ce bani au fost cheltuiti in domeniul aerian. Ministrul Dezvoltarii, Adrian-Ioan Vestea (foto), a precizat care au fost sumele alocate aeroporturilor regionale, pentru depasirea dificultatilor financiare generate de pandemia Covid-19.

Astfel, in perioada 2020-2022, la propunerea Ministerului Dezvoltarii, au fost alocate, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, peste 68,5 milioane de lei pentru sustinerea activitatii aeroporturilor regionale din Cluj, Iasi, Sibiu, Dolj, Bacau si Suceava, care au un trafic situat intre 200.000 – 3.000.000 pasageri/an. De asemenea, in 2021 au fost alocate 41,5 milioane de lei si pentru judetele Arad, Maramures, Bihor, Satu Mare, Mures si Tulcea, care au sub autoritate aeroporturi mici, cu trafic de sub 200.000 pasageri/an. Sumele alocate pentru aeroporturile mari sunt notificate si autorizate de Comisia Europeana, in baza Cadrului Temporar pentru masuri de Ajutor de Stat de sprijinire a economiei in contextul actualei epidemii de Covid-19.

Sumele alocate din bugetele judetelor catre aeroporturile mici reprezinta ajutor de stat si, pentru acestea, se aplica Ordinul ministrului Dezvoltarii privind aprobarea Schemei de ajutor de stat de exploatare pentru aeroporturile regionale din Romania cu un trafic de maximum 200.000 de pasageri pe an. Perioada de valabilitate a actualei scheme este pana la 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire pana pe 4 aprilie 2024.

Vestea a precizat ca au fost luate toate masurile astfel incat statul sa fie pregatit pentru prelungirea acestei scheme cu inca trei ani, pana la 4 aprilie 2027, daca orientarile Comisiei Europene privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor si companiilor aeriene vor fi modificate.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani