Grid star
punguta cu doi bani

Ipoteza lui Piperea in scandalul azilurilor

Avocatul Gheorghe Piperea (foto) a lansat o ipoteza legata de scandalul azilurilor din Voluntari.

Profesorul universitar a scris pe Facebook ca marii "profitori" din tot acest scandal vor fi cele mai puternice doua fonduri de investitii din lume: BlackRock si Vanguard. Ele vor incerca sa acapareze piata azilurilor private din Romania dupa panica produsa in urma scandalului din Voluntari – panica al carei efect va fi un val de executari silite si falimente in randurile azilurilor private, sustine avocatul.

Iata mesajul de pe Facebook al lui Gheorghe Piperea:

Presa financiara zicea zilele astea ca in Romania sunt 581 de aziluri de batrani operate de companii private.

Aproape toate aceste companii vor intra in faliment cu 'ocazia' scandalului curent. Au devenit adevarate nomina odiosa in numai o saptamana. Toata lumea fuge de ele ca de dracu’.

Cica se platesc lunar, de catre 'apartinatori', 2500-7000 mii lei pe fiecare batran in parte. Inteleg ca sunt si subventii din bani publici sau din programe de protectie sociala – cca 1,2 miliarde de euro anual. E clar ca multe astfel de afaceri au fost cladite si cu credite bancare. Din aceasta lista de finantatori, o mare parte isi vor retrage banii, iar bancile vor incepe executari silite si falimente in exact momentul in care va incepe exodul de batrani din aziluri.

Toti cei implicati vor avea probleme, inclusiv penale, dar 'apartinatorii' ii vor lua de acolo urgent pe batrani. Unde ii vor duce? Acasa? Poate, dar numai pentru maxim 3-4 luni. Pana cand vor iesi certuri intre soti/frati si divorturi. Deci, toti acesti 'apartinatori' se vor vedea obligati sa ii trimita inapoi, in aziluri.

Care aziluri? Alea de stat? Sunt doar 118 in toata tara…

Va spun eu: adevarata bomba sociala a acestui domeniu de protectie sociala de-abia se amorseaza. Va exploda la iarna, cand vor mai ramane in fiinta doar cateva zeci de aziluri private, pe motiv de faliment generalizat al domeniului.

Dupa care vor veni 2-3 corporatii nordice, detinute de BlackRock & Vanguard, care vor cumpara tot ce ca mai ramane din ruinatele afaceri cu azilurile de batrani si vor 'colecta' toti batranii care trebuie gazduiti cumva, undeva, si ingrijiti. Ii vor 'colecta' cu tot cu averile lor imobiliare, in retelele de care giving & hospice care functioneaza atat de 'bine' in Scandinavia, Germania, Olanda, SUA si Canada, incat nimeni nu mai poate scapa acestei captivitati.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani