Grid star
banci

GHID PENTRU CREDITE – BCR a lansat ghidul pentru antreprenori

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat Ghidul pentru antreprenori “La ce ne uitam cand creditam” - cei sapte indicatori pe care banca ii urmareste in procesul de creditare.

Potrivit unui comunicat emis recent de BCR, exista un numar de sapte indicatori de care orice institutie financiar – bancara tine cont, in momentul in care acorda un credit. Concret, banca trebuie sa:

- inteleaga afacerea si soliditatea companiei pe intreaga durata a creditului;

- aiba incredere in expertiza si implicarea managementului;

- aiba claritate asupra situatiilor financiare si evolutiei acestora;

- evalueze realist capacitatea de plata;

- existe o comunicare directa si deschisa in ceea ce priveste nevoile companiei;

- existe un plan de afaceri realist si bine ducumentat;

- fie mentinut un profil de risc echilibrat.

Ghidul pentru antreprenori al BCR este primul de acest gen din tara, si arata toti pasii pe care trebuie sa-i urmeze un antreprenor pentru obtinerea creditului dorit. Inainte de a fi lansat in mod oficial, Ghidul “La ce ne uitam cand creditam”, a fost testat de peste 950 de antreprenori din toata tara, avand o rata reala de succes.

Sergiu Manea, CEO BCR, a declarat:

“Acest pas de transparenta si deschidere catre antreprenori este foarte important. Intotdeauna am actionat ca niste consultanti pentru clientii nostri, avem 30 de ani de experienta si sute de mii de finantari comerciale acordate, insa este adevarat ca puteam explica mai bine procesul de creditare. Nu mai credem in banci templu, credem in educatie financiara si in digitalizare, cu acces rapid pentru toti antreprenorii, indiferent cu ce banca lucreaza. Fiecare afacere conteaza si fiecare antreprenor are propria viziune, de accea nu folosim retete gata pregatite. Cand vorbim cu antreprenorii despre finantare, ne uitam la tot ansamblul de informatii pe care le putem afla despre business pentru a pregati structura de finantare potrivita. Nu orice credit se potriveste oricarei situatii. De aceea, ne uitam la soliditatea companiei, la cat de implicat este antreprenorul, ce expertiza are echipa de management, capacitatea de rambursare, la comunicarea cu echipa noastra, la planul de afaceri si la profilul de risc. Pentru ca finantarea potrivita poate ajuta la optimizarea de cashslow, la gestionarea mai buna a riscurilor sau la crearea de economii de scara.”

*Cititi aici comunicatul BCR

*Gasiti aici Ghidul pentru antreprenori

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani