Grid star
litigii

GREVA DE LA STB, DECLARATA ILEGALA DE INSTANTA – Tribunalul Bucuresti a dispus reluarea imediata a activitatii (Document)

Tribunalul Bucuresti a decis vineri, 21 ianuarie 2022, ca greva declansata de angajatii Societatii de Transport Bucuresti (STB), este ilegala. Instanta a dispus reluarea imediata a activitatii.

Pana in prezent, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a iesit pe traseu, desi joi instanta a decis suspendarea grevei si reluarea de indata a activitatii, iar vineri s-a declarat ilegala. Unul dintre sindicalisti a declarat vineri dimineata ca dacă directorul STB isi da demisia, toata autobaza Ferentari iese pe traseu. Directorul STB, Adrian Crit, a respins insa aceasta varianta:

Directorul STB: "Angajatii sa inteleaga ca isi pericliteaza locul de munca"

Directorul STB, Adrian Crit a declarat insa ca este deschis dialogului, si le-a cerut scuze bucurestenilor pentru situatia creata:

"Vom face tot ce e posibil ca sa deblocam aceasta situatie. Sentinta judecatoreasca e executorie. Angajatii sa inteleaga ca isi pericliteaza locul de munca".

Greva a inceput joi

Angajatii STB SA au intrat in greva spontana joi dimineata, motiv pentru care mijloacele de transport nu au iesit pe traseu. In aceste conditii, Capitala a fost blocata la o ora de varf. STB a acuzat faptul ca intreruperea lucrului este o actiune ilegala si nu se vor plati orele nelucrate salariatilor implicati.

Reamintim ca judecatoarea Loredana Florescu de la Tribunalul Bucuresti a suspendat joi, 20 ianuarie 2022, greva de la Societatea de Transport Bucuresti. Instanta a dispus reluarea de indata a activitatii.


Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani