Grid star
criptomonede

GUVERNATORII BANCILOR CENTRALE AVERTIZEAZA - Bitcoin s-ar putea prabusi si „nu este o buna garantie a valorii”

Sefii mai multor banci centrale au emis avertismente severe saptamana aceasta cu privire la riscul ca Bitcoin (BTC) sa se prabuseasca, in pofida optimismului global generat de „efectul de domino” al legalizarii criptomonedelor in mai multe tari. Este o saptamana istorica pentru Bitcoin, dupa ce El Salvador este primul stat din lume care a adoptat BTC ca mijloc legal de plata, in timp ce Ucraina, Cuba, Germania si SUA au legiferat piata cripto.

Majoritatea analistilor s-a asteptat ca pretul Bitcoin sa explodeze dupa aceste evenimente, insa criptomoneda s-a depreciat dupa a atins un varf pe termen scurt de 53.000 de dolari luni, 6 septembrie. Marti, 7 septembrie, chiar in ziua in care criptomoneda a devenit mijloc legal de plata in El Salvador, BTC s-a prabusit pana la un minim al saptamanii de 43.000 de dolari, pe fondul protestelor si a dispunelor politice din micul stat din America Centrala. potrivit CoinDesk

Guvernatorul Bancii Centrale a Suediei: Banii privati se prabusesc mai devreme sau mai tarziu

Bancherii centrali globali au invartit si ei cutitul in rana. Guvernatorul Bancii Centrale a Suediei, Riksbank, Stefan Ingves, a declarat ca raman indoieli cu privire la puterea de mentinere a a unei valori stabile a Bitcoin, cel mai important activ digital din lume, daca nu este sustinut de guvern.

Banii privati de obicei se prabusesc mai devreme sau mai tarziu”, a spus Ingves recent la o conferinta bancara la Stockholm, citat de marketwatch.com

El a adaugat ca este de asteptat ca reglementarile ce vizeaza piata cripto, inclusiv Bitcoin, sa fie adoptate pe scara globala pe masura ce popularitatea activelor digitale creste.

Intre timp, guvernatorul bancii centrale din Mexic, Alejandro Diaz de Leon, a declarat joi, 9 septembrie, la un alt eveniment si independent de declaratiile lui Ingves, ca Bitcoin este mai degraba un instrument de barter decat de plata legala si l-a descris ca pe un depozit slab de valoare, citand fluctuatiile sale de preturi salbatice.

Comentariile lui Alejandro Diaz de Leon sugereaza ca Mexicul nu va urmari in curand El Salvador in adoptarea monedei digitale ca mijloc legal de plata paralel, comenteaza reuters.com.

Guvernatorul Băncii Centrale din Mexic: Bitcoin este mai degraba o forma de barter

Seful Banxico a sustinut ca pentru ca o criptomoneda sa fie considerata moneda, trebuie sa fie o metoda de plata fiabila. El a adaugat ca Bitcoin ar trebui, de asemenea, sa-si protejeze valoarea.

"Oricine primeste Bitcoin in schimbul unui bun sau serviciu, face o tranzactie mai asemanator cu trocul, deoarece acea persoana schimba un bun contra unui bun, dar nu chiar bani contra unui bun”, a declarat guvernatorul bancii Centrale din Mexic, citat de publicatia locala Diaz de Leon.

Oamenii nu vor ca puterea lor de cumparare, salariul sa creasca sau sa scada cu 10% de la o zi la alta. Nu doriti aceasta volatilitate pentru puterea de cumparare. In acest sens, nu este o buna garantie a valorii”, a spus bancherul central mexican.

Comentariile sale vin dupa ce Bitcoin a devenit in mod oficial curs legal in El Salvador, lucru care a fost privit de multi entuziasti ca un moment important pentru intreaga piata cripto.

Vineri, 10 septembrie Bitcoin se tranzactiona in jurul valorii de 46.000 dolari pe CoinDesk, in crestere cu 0,3% fata de ziua precedenta, dar cu mult sub ultimul sau varf.

Adoptarea Bitcoin la inceputul acestei saptamani ca mijloc legal de plata de catre El Salvador a fost un eveniment bruiat de probleme care au contribuit la o depreciere a valorii monedei digitale la nivel global.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani