Grid star
criptomonede

PRIMA BANCA FONDATA IN SUA LANSEAZA O PLATFORMA DE CUSTODIE PENTRU ACTIVELE DIGITALE - Un sondaj comandat de BNY Mellon arata ca 91% dintre investitorii institutionali sunt interesati de criptomonede

Cea mai veche banca din SUA, BNY Mellon, a lansat o platforma de custodie digitala pentru a proteja detinerile Ethereum si Bitcoin ale clientilor, devenind si prima banca din Statele Unite care ofera servicii de custodie pentru activele digitale si investitii traditionale pe aceeasi platforma. Aproape toti investitorii institutionali (91%) sunt interesati sa investeasca in produse blockchain, arata un sondaj recent sponsorizat de BNY Mellon.

Gilda Popa

Platforma va intra in functiune saptamana aceasta, iar primii clienti vor fi mai multe fonduri de investitii selectate ad-hoc. Reprezentantii bancii spun ca se asteapta sa ofere in viitor servicii de custodie a criptomonedei mai multor clienti, insa asteapta aprobarea autoritatilor de reglementare.

"Cu peste 20% din activele investibile ale lumii, BNY Mellon are amploarea de a reimagina pietele financiare prin tehnologia blockchain si active digitale”, a declarat Robin Vince, Chief Executive Officer si Presedinte la BNY Mellon intr-un comunicat publicat marti, 11 octombrie, pe pagina oficiala a bancii.

Banca va stoca cheile private folosite pentru a accesa fondurile si va oferi aceleasi servicii de contabilitate oferite administratorilor de fonduri in alte active, cum ar fi actiuni si obligatiuni, potrivit comunicatului.

BNY Mellon precizeaza ca a colaborat cu specialistii in tehnologie a activelor digitale de la Fireblocks si Chainalysis pentru a-si integra tehnologia si a satisface nevoile prezente si viitoare de securitate si conformitate ale clientilor din spatiul activelor digitale.

"Cu Digital Asset Custody, continuam sa cream un climat de incredere si inovatie in spatiul in evolutie al activelor digitale, imbratisand in acelasi timp tehnologia de varf si colaborand cu companii fintech”, a declarat si Roman Regelman, CEO al Securities Services & Digital la BNY Mellon.

Sondaj: Aproape o jumatate dintre investitorii institutionali au deja portofolii cripto

Un sondaj recent sponsorizat de BNY Mellon evidentiaza cererea institutionala deja semnificativa pentru o infrastructura financiara rezistenta, scalabila, construita pentru a gazdui atat activele traditionale, cat si cele digitale. Potrivit sondajului, aproape toti investitorii institutionali (91%) sunt interesati sa investeasca in produse tokenizate. In plus, 41% dintre investitorii institutionali detin criptomonede in portofoliu in prezent, cu inca 15% intentionand sa detina active digitale in portofoliile lor in urmatorii doi pana la cinci ani.

BNY Mellon are o istorie de 238 de ani, detine peste 43,0 trilioane de dolari in active aflate in custodie sau administrare la nivel mondial si, in 2021, a infiintat o unitate de active digitale pentru a dezvolta solutii de active digitale si o platforma pentru a face legatura intre custodia activelor digitale si traditionale. La inceputul lunii septembrie 2022, banca a primit aprobarea pentru custodia criptomonedelor de la autoritatile de reglementare din New York.

Pasul facut de cea mai veche banca din SUA reprezinta o etapa importanta pentru bancile traditionale in ceea ce priveste acceptarea si integrarea activelor digitale ca piata legala si sursa pentru noi afaceri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani