Grid star
punguta cu doi bani

Guvernul scoate bani din Fondul de rezerva

Se suplimenteaza fondurile pentru cheltuielile legate cu refugiatii care au venit in Romania din zona conflictului armat din Ucraina.

Guvernul a aprobat hotararea privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, in scopul decontarii cheltuielilor cu hrana si cazarea cetatenilor straini sau apatrizilor aflati in situatii deosebite, proveniti din zona conflictului armat din Ucraina.

Actul normativ aprobat de Executiv suplimenteaza bugetul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2023, pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cu 158,1 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului. Suma este necesara pentru decontarea cheltuielilor ocazionate de gazduirea cetatenilor proveniti din zona conflictului armat din Ucraina. Pentru stabilirea sumei s-a luat in calcul acordarea unui sprijin financiar de 20 lei/persoana gazduita/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurarii hranei si 50 lei/persoana gazduita/zi pentru acoperirea cheltuielilor de cazare.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani