Grid star
companii

INCEPE SA SE SPARGA GREVA DE LA STB - 25% din parcul auto se afla in trafic. Protestele insa continua

Incet, incet, greva de la Societatea de Transport Bucuresti "se sparge”. STB a anuntat duminica, 23 ianuarie 2021, ca 25% din parcul auto se afla in trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 si 15 autobuze din 460.

Conducerea STB SA solicita in continuare angajatilor sa-si reia activitatea si sa-si indeplineasca obligatiile de serviciu.
"In momentul de fata asiguram cca 25% din parcul de vehicule programat. Mijloacele de transport in comun iesite in traseu pot fi localizate in timp real folosind aplicatia INFO TB. In acelasi timp, le multumim celor care au inteles gravitatea situatiei, nivelul de manipulare la care au fost expusi si au decis sa-si faca datoria fata de calatori”.

Se reclama o paguba de 14 milioane de lei

Societatea de Transport Bucuresti anuntat sambata ca pagubele inregistrate in cele trei zile de greva ilegala sunt estimate la o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, acestea punand in pericol locurile de munca ale tututor salariatilor. In urma unei sedinte la care a participat si primarul Capitalei, Nicusor Dan, s-a decis ca solutie de deblocare a crizei actuale, sa nu se efectueze cercetari disciplinare pentru angajatii care vor intra in traseu, in conditiile in care nu exista fapte de natura penala. Toti salariatii care vor impiedica accesul in traseu a altor colegi, vor fi cercetati disciplinar conform Regulamentului Intern. 

Iata ce anunta seful STB sambata:

"Ca urmare a grevei ilegale, in conformitate cu art. 121 din Legea societatilor nr. 31/1990,  in calitate de Director General, am convocat in sedinta extraordinara comuna membrii Adunarii Generale a Actionarilor si ai Consiliului de Administratie, sedinta la care a participat si Primarul General al Capitalei Nicusor Dan, respectiv Viceprimarul Stelian Bujduveanu. 
La finalul intalnirii, am ajuns la concluzia ca orice continuare a grevei ilegale poate duce la riscul de insolventa. 
Pagubele inregistrate in cele trei zile de greva ilegala sunt estimate in momentul de fata la o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, acestea punand in pericol locurile de munca ale tututor salariatilor. In cazul in care aceasta greva ilegala nu inceteaza, veniturile vor continua sa scada, astfel incat fondul de salarii poate fi iremediabil afectat.
In cadrul sedintei, Consiliul de Administratie a decis, ca solutie de deblocare a crizei actuale, sa nu se efectueze cercetari disciplinare pentru angajatii care vor intra de astazi in traseu, in conditiile in care nu exista fapte de natura penala. Toti salariatii care vor impiedica accesul in traseu a altor colegi, vor fi cercetati disciplinar conform Regulamentului Intern. 
Repercusiunile acestei actiuni sindicale, declarata de Tribunalul Bucuresti ca fiind ilegala, sunt din pacate resimtite de toti bucurestenii din zona metropolitana Bucuresti Ilfov. Rog angajatii sa nu dea crezare reprezentantilor Sindicatului majoritar care manipuleaza in continuare asigurand angajatii ca pot fi platiti 'din fondul de greva'.
O criza de asemenea amploare trebuie urgent oprita. Societatea trebuie eficientizata acum mai mult ca niciodata. Planul de management trebuie pus in aplicare tinand cont si de urmarile grevei sindicale. Inca de la primele ore ale diminetii, o parte din angajati au decis sa iasa in traseu, respectand hotararea judecatoreasca. STB SA face in continuare apel si la ceilalti angajati de a respecta legea si de a-si indeplini obligatiile de serviciu. Sunt asteptati cu totii sa iasa in traseu conform programului de transport”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani