Grid star
litigii

INCETAREA MANDATELOR ALESILOR LOCALI – Decizia Inaltei Curti

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat o dezlegare de drept cu privire la actiunea in anulare a ordinului prefectului prin care se constata incetat de drept mandatul alesului local ca urmare a constatarii situatiei de incompatibilitate sau existenta unui conflict de interese.

Iata Decizia 74  in dosarul 2196/1/2020:
 
“Admite sesizarea formulata de Tribunalul Arges - Sectia civila, complet specializat de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. 2897/109/2018, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile cu privire la urmatoarea chestiune de drept:

In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 26 alin. (3) teza intai din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 2.517 si urmatoarele din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, stabileste ca:

In actiunea in anulare a ordinului prefectului prin care se constata incetat de drept mandatul alesului local ca urmare a constatarii situatiei de incompatibilitate sau existenta unui conflict de interese, printr-un raport de evaluare definitiv intocmit de Agentia Nationala de Integritate, nu pot fi valorificate ca motive de nelegalitate prescriptia raspunderii administrative, respectiv a dreptului Agentiei Nationale de Integritate de a-si exercita prerogativele legale de evaluare a intereselor si a incompatibilitatilor pentru persoanele prevazute de lege, sau decaderea din dreptul de a angaja raspunderea disciplinara.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani