Grid star
eveniment

INCOMPETENTA SAU TRADARE NATIONALA? – Fostul premier Victor Ponta prinde guvernul Orban in offside: „Masurile luate au dus la pierderea indirecta a mii de vieti omenesti si la distrugerea firmelor romanesti! Rezultatele sunt negative – a meritat sacrifici

A meritat ca, sub pretextul luptei impotriva pandemiei de coronavirus, guvernul condus de Ludovic Orban sa inchida numeroase firme romanesti, aducandu-le aproape de faliment? Este asa ceva semn de incompetenta sau de-a dreptul de tradare nationala? Incomodele intrebari au fost lansate marti, 23 iunie 2020, de catre fostul prim-ministru Victor Ponta (foto), in contextul cresterii infectarilor cu COVID-19 in Romania, tara noastra urcand pana pe a treia pozitie din Europa ca numar de infectari la suta de mii de locuitori.

De altfel, tot in legatura cu cea mai recenta evolutie epidemiologica, Ponta pune problema daca aceste cifre sunt reale sau ele au fost falsificate pentru interesul celor aflati acum la putere.

In plus, guvernul PNL a lasat oamenii cu alte afectiuni decat COVID-19 sa moara, din cauza ca spitalele au ramas inchise pentru oricine altcineva decat cei infectati cu coronavirus, subliniaza Ponta, intr-un mesaj devastator postat pe Facebook.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, in tot acest context, Guvernul si PNL, in general, insista sa aiba loc alegeri anticipate. Guvern care nu poate da vina pe nimeni altcineva pentru recentele esecuri, intrucat a avut sustinere cvasitotala in Parlament, atrage atentia liderul Pro Romania.

Nici presedintele Klaus Iohannis nu este uitat de fostul premier, Victor Ponta intrebandu-se daca primul om in stat mai poate insista acum ca Romania sta bine datorita actiunilor guvernamentale.

Iata mesajul presedintelui Pro Romania:

Cifrele sunt adevarate sau prezentate “cum trebuie” in functie de interesul politic de moment al celor aflati la Putere?

Am sustinut si sustin in continuare ca masurile si restrictiile impuse de Guvernul Orban au fost aberante, discriminatorii, ilogice, neprofesioniste si politicianiste - si iata ca rezultatele arata ca am avut dreptate ! Tot ce au facut cei de la Puterea ne-a dus direct in topul infectarilor - dar si in topul distrugerii economice si al abuzurilor fata de propriii cetateni! Am votat impotriva “masurilor salvatoare” ( ?) si am avut dreptate ca nu vom fi “salvati” in acest fel !

Daca insa cifrele sunt adevarate arata o realitate radical diferita de Propaganda oficiala ! Se impun 4 intrebari logice :

1. Si Presedintele Iohannis si Premierul Orban au repetat insistent ca Guvernul a actionat foarte bine - si ca in Romania este o situatie foarte buna tocmai datorita Actiunilor guvernamentale! Acum mai sustin aceleasi lucruri ?

2. Toate propunerile de restrictii si relaxari ale Guvernului, toate derogarile si exceptiile legale, toate strategiile propuse au fost aprobate de majoritatea PNL - PSD din Parlamenta / ba chiar ultimele masuri au fost luate cu ignorarea totala a Parlamentului / Guvernul nu poate da vina pe altcineva din moment ce a facut tot ce a vrut/ si totusi rezultate sunt catastrofale / nu este logic sa spunem ca am avut un Guvern care a gestionat prost situatia din moment ce stam atat de rau ca tara?

3. Daca situatia evolueaza atat de negativ de ce insista Guvernul si PNL cu organizarea Alegerilor asa rapid? Interesul lor politic de pierde cat mai putine voturi este in directa contradictie cu binele si sanatatea publica !

4. Masurile luate de Guvern au dus la pierderea indirecta a mii de vieti omenesti ( persoane cu alte afectiuni decedate in lipsa tratamentelor si curelor necesare ) si la distrugerea firmelor romanesti si a sectoare intregi de activitate ( servicii turistice, cultura, sport)! Iar rezultatele sunt oricum negative - a meritat acest sacrificiu? Este incompetenta sau e tradare intereselor nationale !?

Noi suntem ProRomania - si ne luptam cu cei pe care ii vedem clar acum ca sunt Anti Romania!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani