Grid star
banci

INDICELE ROBOR LA INCEPUT DE WEEKEND – Cotatia anuntata de BNR

Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 creste usor vineri, 5 august 2022, la 8,12%, fata de 8,11% ziua precedenta.

Anuntul a fost facut de Banca Nationala a Romaniei, care urmeaza sa decida cu privire la rata dobanzii de politica monetara (dobanda-cheie), care este posibil sa fie majorata, in prezent fiind 4,75%. Iar daca acest lucru se va intampla, romanii vor scoate mai multi bani din buzunar petru a achita creditele.

Majorarea din iulie

Banca Nationala a Romaniei a majorat in iulie rata dobanzii de politica monetara cu un punct procentual, la 4,75%. Cresterea vine de la de la 3,75 la suta pe an, si se aplica incepand cu 7 iulie 2022.
Consiliul de Administratie al BNR a mai decis majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 5,75 la suta pe an, de la 4,75 la suta pe an si cresterea ratei dobanzii la facilitatea de depozit la 3,75 la suta, de la 2,75 la suta pe an, incepand cu data de 7 iulie 2022.
Institutia condusa de Mugur Isarescu a anuntat ca vrea si pastrarea controlului ferm asupra lichiditatii de pe piata monetara, dar si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani