Grid star
banci

CEO Banca Transilvania: O oportunitate extraordinara pentru Romania

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania (foto), declara ca Romania are o oportunitate extraordinara sa se relanseze in agricultura, industrie, productie, in actualul context de criza.

Declaratia a fost facuta la primul summit reINVENT, organizat online de publicatia Forbes Romania, care a adus impreuna zece reprezentanti ai mediului de business.

Fie ca este vorba despre strategie de business, de vanzari, procese, operatiuni, invitatii au raspuns la intrebarea „ce facem acum?”, cum putem depasi contextul economic si social pe care il parcurgem.

Printre invitati s-a numarat si Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, iar potrivit acestei institurii bancare, QA-urile au fost urmatoarele:

" - Care e cea mai importanta calitate pe care o are BT acum si pe care nu trebuie sa o piarda?

Cultura organizationala, faptul ca suntem pro-business, pro-clienti, pro-oameni. Acest lucru ne-a ajutat sa ajungem aici si sigur ne va ajuta sa trecem si peste criza generata de pandemia de acum. E o calitate care trebuie pastrata la BT.

-Ati stiut dintotdeauna ca o sa ajungeti numarul 1 pe piata sau era doar o aspiratie?

A fost o suma de conjuncturi care ne-au adus pe locul intai. Au aparut sanse pe parcurs si a fost esential sa le folosim. Locul 1 nu a fost neapart o tinta, dar sigur ca ne mandrim cu asta. Simtim ca facem parte din ceva mare. In banking marimea conteaza, e important sa ai o baza mare de capital, de clienti, retea extinsa. Probabil ca si noi suntem inspiratie pentru alte businessuri romanesti. Cel mai important este ca suntem prima banca in preferintele romanilor si ne bucuram ca am reusit asta.

-S-a schimbat in perioada de la ultima criza rolul bancilor? Daca da, cum? Cum se va schimba rolul lor dupa pandemie?

Da, cu siguranta. Peste tot in lume bancile sunt parte din solutie in pandemia de acum, insa trebuie sa ai si marimea necesara. Companiile care pun echipele in centrul atentiei o sa iasa mult mai puternice si mai solide din criza.

O sa fie inclusiv o selectie naturala intre modelele de business. Pentru bancile mici o sa fie destul de greu sa faca fata acestei perioade, tocmai de aceea vad oportunitati de consolidare pe piata, dupa criza.

-Ce credeti ca va aduce criza de acum Romaniei?

Este o oportunitate extraordinara pentru Romania sa se relanseze in agricultura, industrie, productie".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani