Grid star
banci

ROBOR STAGNEAZA – Indicele folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei, la aceeasi valoare. Asta este cotatia

Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 stagneaza de zile bune. Luni, 24 iulie 2023, Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu anunta ca valoarea ROBOR este 6,45%. Aceasta valoare a Robor se inregistreaza inca din 14 iulie.

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna. Scaderea indicelului inseamna si rate mai mici la banca.

Scade inflatia

Banca Centrala arata ca rata anuala a inflatiei va continua probabil sa scada in urmatoarele luni in linie cu cea mai recenta prognoza pe termen mediu, publicata in Raportul asupra inflatiei din mai, care anticipa coborarea acesteia la nivelul de o cifra in trimestrul III, iar apoi la 7,1 la suta in decembrie 2023 si la 3,9 la suta la finele orizontului proiectiei. Potrivit BNR, incertitudini si riscuri la adresa actualei perspective a inflatiei decurg totusi din reducerea suplimentara a livrarilor de titei anuntata recent de catre tarile OPEC, dar si din masura de plafonare temporara a adaosului comercial la produse alimentare de baza, au semnalat membrii Consiliului de Administratie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani