Grid star
banci

SE MODIFICA REGULAMENTUL BNR – Proiectul

Banca Nationala a Romaniei a facut public Proiectul pentru modificarea si completarea Regulamentului BNR 5/2013 privind cerinte prudentiale pentru institutiile de credit, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit BNR, Proiectul de regulament cuprinde:

a. prevederi care asigura transpunerea unor prevederi cu caracter tehnic din Directiva 878/2019/UE1, - CRD V, in domenii cum ar fi: cadrul de administrare a activitatii institutiilor de credit, remunerarea, fondurile proprii suplimentare si orientarile privind fondurile proprii suplimentare, cerinte aplicabile institutiilor de credit in domeniul amortizoarelor de capital, cerinte privind riscul de rata a dobanzii pentru activitatile din afara portofoliului de tranzactionare, nivelul de aplicare al cerintelor privind ICAAP, consolidare;

b. prevederi suplimentare care au in vedere, in principal, urmatoarele: orientarile privind fondurile proprii suplimentare si simularile de criza realizate de institutiile de credit in contextul Ghidului ABE privind SREP si exercitarea unor optiuni nationale din Regulamentul (UE) nr.575/2013.

*Cititi aici Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani