Grid star
banci

ISARESCU "SPARGE” ROBOR – A doua zi de scadere dupa ce guvernatorul BNR a urecheat bancile. Rate mai mici la credite. Iata la cat a ajuns indicele

Vesti din ce in ce mai bune pentru romanii cu credite la banca. Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 scade pentru a doua zi la rand.

Astfel, daca miercuri, 10 august 2022, cotatia era 8,6%, fata de 8,14%, valoarea inregistrata marti, joi, 11 august, BNR anunta ca ROBOR este tot in scadere si "valoreaza” 8,02%.

Rata de politica monetara

Scaderea ROBOR vine dupa conferinta de presa sustinuta de guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu in urma cu doua zile, in care a urecheat bancile:
"Au cam sarit calul cu ROBOR-ul, s-a dus mult mai mult in sus decat rata de politica monetara”.
Banca Nationala a Romaniei a decis in 5 august 2022 majorarea dobanzii cheie. Astfel, rata dobanzii de politica monetara se majoreaza la nivelul de 5,50 la suta pe an, de la 4,75 la suta pe an, incepand cu 8 august 2022. Banca Centrala a mai decis si pastrarea controlului ferm asupra lichiditatii de pe piata monetara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani