Grid star
eveniment

INREGISTRAREA CARE IL ARUNCA IN AER PE NICUSOR DAN – Interventie la primarie pentru controversatul afacerist Mihai Mitrache „Caine” (Audio)

Desi Nicusor Dan (foto) – candidatul PNL-USR-PLUS la Primaria Capitalei – intra intr-o tacere asurzitoare ori de cate ori este intrebat despre relatia cu controversatul om de afaceri Mihai Mitrache (poreclit „Caine”), de data aceasta deputatul USR nu mai poate nega evidenta.

Motivul este unul simplu: in spatiul public a aparut inregistrarea unei convorbiri telefonice intre Dan si un functionar al Primariei Sectorului 4. Mai precis, parlamentarul a intervenit pur si simplu pe langa functionar, astfel incat autoritatile locale sa nu demoleze o constructie pe care Mitrache o ridicase integral in Parcul Oraselul Copiilor. Constructia a fost demolata in cele din urma, la finele lunii iunie 2020. (Gasiti aici toate detaliile, inclusiv doua intrebari adresate public lui Nicusor Dan de catre senatorul PSD Daniel Zamfir, care sustine ca Mihai Mitrache este nici mai mult, nici mai putin decat un interlop.)

Inregistrarea pe care o veti asculta mai jos – de la momentul 14:00 pana la final – a fost publicata luni, 14 septembrie 2020, de catre creatoarea de moda Dana Budeanu, revoltata de ipocrizia politicianului USR, care se pretinde imaculat, dar care, in realitate, dupa cum se vede, este apropiat de un afacerist cu serioase scandaluri legate de coada.

Mai exact, Nicusor Dan le solicita functionarilor de la Primaria Sectorului 4 sa inceteze demersurile de demolare a cladirii ridicate ilegal de catre Mihai Mitrache (primii pasi fiind deja facuti, prin taierea utilitatilor). In schimb, Mitrache era dispus sa-si retraga plangerile penale impotriva autoritatilor locale si sa-si stearga postarile denigratoare de pe Facebook.

Suntem tare curiosi daca Directia Nationala Anticoruptie se va autosesiza in legatura cu interventia lui Nicusor Dan in favoarea lui Mihai Mitrache „Caine”. Pentru un trafic de influenta comis de candidatul PNL-USR.

Iata transcrierea dialogului dintre Nicusor Dan si functionarul PS4:

Functionar: Dar cat mai aveti?

Nicusor Dan: Pana maine.

Functionar: Eee, haideti, ca nu mai e mult. Ia spuneti-mi!

Nicusor Dan: Pai, in primul rand, v-am trimis acum un minut un raspuns juridic la ce mi-ati trimis. Eu cred in continuare ca ei au dreptate.

Functionar: Mitrache.

Nicusor Dan: Mitrache, da. Ei sunt disponibili la dialog, dar vad ca dumneavoastra, intre timp, le-ati luat contoarele de apa, gaz... Adica s-au intrerupt utilitatile.

Functionar: Pai, noi respectam legea si ducem la bun sfarsit. In conditiile in care dansul nu s-a oprit, noi ducem la bun sfarsit punerea in aplicare a deciziei – care inseamna, evident, si debransarea. Adica in conditiile in care noi v-am transmis: 'Haideti sa-si opreasca plangerile, haideti sa-si retraga dosarele si haideti sa vedem dup-aia ce facem!' Si el, urmatoarea chestie, da un telefon in care il ameninta pe directorul ADP si il injura de mama. In conditiile astea, ce sa mai discutam, domnu' Nicusor? Adica ati ascultat inregistrarea aia.

Nicusor Dan: Da, dar n-am inteles ce a fost asta imediat, atunci.

Functionar: Da. A fost data acum doua zile, imediat dupa ce noi – eu si cu dumneavoastra – am decis ca incepem sa gasim o solutie. El suna din nou. N-ati vazut? A zis ca era legat de criza de coronavirus (ca si vorbeste). Adica el in continuare o tine pe a lui. Nu stiu... Eu incep sa nu mai inteleg nimic. Dar in sfarsit: OK... Ma depaseste chestia asta. Nu reusesc sa inteleg.

Nicusor Dan: Bun. Eu am vorbit mai mult cu ei. Avocatul lui e mult mai cerebral decat Mitrache. Si l-am convins sa ajunga la o intelegere. Singura intrebare a lor este ca, imediat ce isi retrag plangerile, nu mai au, practic, nimic la mana, cumva. Adica nu pot nici sa le mai depuna o data, ca ar iesi din termen. Si daca dati o alta dispozitie de demolare, teama lor e: care e garantia ca intelegerea e respectata? Dar, bine, asta e alta... Adica eu as vrea sa ma opresc cu telefonul fara fir. As vrea sa va pun in contact, ca sa vorbiti.

Functionar: Da, dar va dati seama: pentru ca dumneavoastra, la inceputul acestei relatii, ati garantat pentru el, e clar ca si dumneavoastra trebuie sa fiti implicat. Adica nu ne trimiteti pe noi la o discutie cu el, in conditiile in care el se poarta asa cum se poarta cu noi. E clar ca singurul motiv pentru care noi ar trebui sa stam de vorba cu el este faptul ca dumneavoastra garantati pentru el. Si nu ma refer la avocat. Eu vorbesc de el. Noi cu el am avut probleme. El ne-a amenintat politistii, el vinde droguri, el a fost acuzat de prostitutie, ca are fete la produs... Adica e vorba de el. Avocatii sunt avocati, dumneavoastra sunteti dumneavoastra... Dar eu vorbesc de el. Si cred ca conversatia aia, inregistrarea aia pe care v-am dat-o va spune totul. Adica aia e o inregistrare pe care el a facut-o. Adica e clar ca n-ai cu cine sa discuti la capitolul asta, din moment ce el face o astfel de inregistrare. Dumneavoastra n-ati face niciodata o astfel de inregistrare – sunt convins de asta.

Nicusor Dan: Mhm. Dar... OK.

Functionar: Adica stiti ce voiam sa va rog? Puneti-va un pic in locul nostru! Ce ati face? Sa zic ca dumneavoastra ati fi acum la carma Primariei Sectorului 4. Ce ati face? Pentru ca e clar: ocupati o functie importanta, s-ar putea sa ocupati o functie si mai importanta. OK: ce ati face daca ati fi in locul nostru? Ati sta de vorba cu un astfel de personaj, chiar daca cineva ar veni sa garanteze pentru el?

Nicusor Dan: Nu. Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speta asta, cu cladirea, eu cred ca el are dreptate.

Functionar: Da. OK, bine – e punctul dumneavoastra de vedere, cu care nu sunt de acord, dar vi-l respect.

Nicusor Dan: Adica v-am si dat un raspuns strict pe tema aia. De-asta am si intarziat: ca sa citesc din nou toate legile si astea... Eu sunt convins ca el are dreptate.

Functionar: V-am spus: singurul motiv pentru care noi mai stam de vorba despre acest caz cu acest personaj este faptul ca dumneavoastra ati garantat pentru el. Pentru ca altfel, domnu' Nicusor Dan, nici n-am mai fi stat de vorba despre acest subiect si am fi dus la bun sfarsit punerea in aplicare a legii. Dar faptul ca dumneavoastra ati intervenit si ne-ati vorbit sa gasim o solutie si sa ne oprim, stam de vorba. Dar, dupa cum vedem, nu prea mai avem cum sa stam de vorba daca el se comporta asa cu noi.

Nicusor Dan: Mhm. OK, bine. Pai...

Functionar: OK. O sa iau acel lucru, o sa iau ce mi-ati dat dumneavoastra si vedem mai departe ce se intampla, domnu' Nicusor... Dar spuneti-mi un lucru, ca am o curiozitate: dumneavoastra personal v-ati intalnit vreodata cu Mitrache asta? Personal, dumneavoastra, fata-n fata.

Nicusor Dan: Sigur ca da.

Functionar: Si ce parere v-a facut?

Nicusor Dan: M-am intalnit cu el si cu sotia si cu avocatul, si am fost la Avocatul Poporului.

Functionar: Si ce parere v-a facut personajul asta?

Nicusor Dan: Cu mine a avut o relatie foarte civilizata.

Functionar: Pentru ca el si de dumneavoastra vorbeste in niste termeni foarte nelalocul lor, sa spunem asa. Ca vin cu fratele meu Nicusor, ca va fac eu cu Nicusor, ca va pune Nicusor cu botul pe labe, ca am aranjat cu Nicusor sa nu se atinga nimeni de mine de la Sectorul 4...

Nicusor Dan: (Rade.) Da... Da. Da.

Functionar: Adica el asa vorbeste despre dumneavoastra. Si aicea eu stiu foarte bine ce vorbesc.

Nicusor Dan: Da. Da, da, da, da. Mhm.

Functionar: OK. Bine. Am inteles. O sa iau actul pe care mi l-ati trimis si tinem legatura, domnu' Nicusor, da?

Nicusor Dan: Da. Si eu va transmit disponibilitatea lor de a-si retrage plangerile penale, de a sterge postarile, de a... Dar cumva trebuie sa ajungem la alegerea asta... Vin si eu acolo, daca e nevoie.

Functionar: Nu. Fara dumneavoastra, clar noi n-avem ce sa discutam cu acel personaj. Doar faptul ca dumneavoastra ati garantat pentru el ne face sa mai stam de vorba. Altfel, nu.

Nicusor Dan: Mhm. OK. Bine.

Functionar: Bine. Va multumesc foarte si tinem legatura. Sa traiti. La revedere”.

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/2750979015224821

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani