Grid star
punguta cu doi bani

Iohannis a dat liber la mazilirea lui Orban

Stiti care au fost comentariile in mediile politice dupa anuntul liderului PSD Marcel Ciolacu privind depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Orban, in luna august? Pe langa neincrederea deja obisnuita ca Marcel Ciolacu va face intr-adevar ceva pentru a demite acest Guvern, multi dintre cei cu care am stat de vorba au interpretat anuntul in sensul ca presedintele Klaus Iohannis a dat liber la schimbarea lui Ludovic Orban.

Iar pentru a-si sustine teoria, acestia ne-au indicat sa ne uitam la atacurile voalate lansate de Iohannis la adresa lui Orban. Caci da, Klaus Iohannis a aparat Guvernul PNL, dar nu neaparat pe Ludovic Orban. In acest sens, ni s-a amintit reactia presedintelui in legatura cu respectarea deciziilor obligatorii ale CCR, acesta afirmand cat se poate de transant ca hotararile Curtii nu se discuta, fara sa incerce sa ii ia apararea lui Orban in vreun fel, dupa ce premierul indemnase tocmai la nerespectarea deciziei CCR privind masurile luate impotriva pandemiei. Al doilea atac voalat a avut loc cu doar o zi in urma, cand intrebat fiind cum comenteaza poza in care premierul Orban si alti membri ai Guvernului apareau chefuind in Palatul Victoria in timp ce romanilor le spuneau sa respecte restrictiile. “E nevoie de respectarea acestor reguli de catre toată lumea. Dar haideti sa nu confundam actiunea generala cu actiunea punctuala a unor persoane care nu au inteles nimic. Guvernul, in ansamblu, isi face treaba, si-a facut treaba, gestioneaza treburile publice”. Asadar, exista unele persoane care nu au inteles nimic. Oare la cine s-o fi referit?

Ambele exemple ar insemna in realitate ca Ludovic Orban a iesit total din gratiile lui Iohannis.

Oricum, observam ca pentru debarcarea lui Orban se merge pe calea politica. Spunem asta intrucat in trecut v-am dezvaluit si scenariul care prevedea ca un al doilea front impotriva premierului este reprezentat de dosarul Unifarm de la DNA.

Altfel, sa vedem cine va fi urmasul lui Orban. Unii il dau ca sigur pe europarlamentarul Siegfried Vasile Muresan, vazut drept omul Germaniei.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani