Grid star
punguta cu doi bani

Iohannis il vrea premier pe Ciolos, care habar n-are pe ce lume traieste (Audio)

Faptul ca presedintele Klaus Iohannis (foto dreapta) este un politician de „Doamne, fereste!” nu mai reprezinta de mult o noutate. Ei bine, se vede treaba ca europarlamentarul Dacian Ciolos (foto stanga) trage tare sa-i calce pe urme. Adica sa fie si el de noaptea mintii (ca politician – desigur; ca om, este un far calauzitor).

Pe scurt: luni, 18 octombrie 2021, PSnews.ro a publicat o inregistrare audio din sedinta de duminica a Biroului National al USR, in care au fost stabilite lista ministrilor si programul de guvernare. La un moment dat, Ciolos se aude spunand ca nu va fi in Guvern si da asigurari ca deciziile care vor trebui asumate in Executiv vor fi discutate in forul de conducere al partidului. Din fericire, dupa mai putin de un minut, acelasi Dacian Ciolos isi aminteste ca a fost desemnat prim-ministru si se corecteaza (click aici pentru audio):

Eu n-o sa intru in Guvern (chiar daca sunt presedintele partidului) si va asigur ca o sa organizez activitatea Biroului National cu ajutorul secretariatului general, in asa fel incat sa nu existe sincope, sa putem discuta si lua deciziile, inclusiv cele politice, care vor trebui asumate de guvernul pe care il vom conduce... De fapt, da... Eu zic ca nu o sa fiu in Guvern, dar daca Guvernul trece, evident ca o sa fiu, pentru ca sunt prim-ministru. Am uitat de chestia asta...”

Ati inteles, da? Un personaj care uita de la mana pana la gura ca va conduce un guvern (deci nu un aprozar sau o asociatie de proprietari) este chemat sa tina tara pe linia de plutire dupa dezastrul economic lasat in urma de guvernul Florin Citu – inclusiv sa-i protejeze pe romani de explozia preturilor la utilitati. Oricum: in caz ca Dacian Ciolos va redeveni premier, tare suntem curiosi daca va readuce absorbtia fondurilor europene pana la zero, daca va pune inca o persoana total neavenita ca ministru al Justitiei si mai ales daca va mai da o teapa nationala precum cea cu Cumintenia Pamantului.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani