Grid star
punguta cu doi bani

Iohannis si-a inceput cu stangul relatia cu taica Robinet

S-ar putea ca noul sultan de la Washington, Joe Biden (foto dreapta), sa nu-l priveasca prea dragastos pe presedintele Klaus Iohannis (foto stanga).

Asta in cazul in care consilierii il vor trage de maneca pe taica Robinet (nu tresariti – il cheama Joseph Robinette Biden), punandu-i in oglinda doua reactii ale lui Werner fata de doua inaugurari prezidentiale: cea de miercuri, 20 ianuarie 2021, cand cu Biden, si cea din 9 noiembrie 2016, chiar in ziua in care fostul presedinte Donald Trump a fost anuntat castigator.

Partea buna este ca acum Klaus nu s-a grabit, ci a asteptat sa vada cum se incheie uriasul scandal de frauda electorala din Statele Unite ale Americii.

Partea proasta este ca in 2016 Iohannis a asternut ditamai scrisoarea de felicitare pentru Trump, in timp ce acum abia daca s-a deranjat sa incropeasca o telegrama.

Deci de-aia zicem ca Joe Biden s-ar putea sa aiba o reactie de genul: „Nu e bine, domnu' chestor...” Asta daca, bineinteles, isi va mai aminti care e faza cu Werner, cu Romania, cu Trump, cu prezenta lui insusi in fotoliul prezidential etc.

Deci fara alte comentarii va lasam sa cititi cele doua mesaje de felicitare ale lui Klaus Iohannis:

1. pentru Trump (comunicatul Palatului Cotroceni despre scrisoare):

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Presedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

Cu acest prilej, seful statului roman a evidentiat relatia solida dintre Romania si Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie in dezvoltarea profilului strategic al tarii noastre, in calitate de membru NATO si UE.

Totodata, Presedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al Romaniei de a aprofunda cooperarea bilaterala in domeniul securitatii si de a continua sa actioneze, in calitate de aliat si partener strategic de incredere al SUA, constient de toate implicatiile care decurg din aceasta postura.

Presedintele Romaniei a mai transmis, in mesajul sau, si ca dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizata de o cooperare continua si aprofundata, a inregistrat numeroase succese si a permis Romaniei sa actioneze astazi ca furnizor de securitate in regiune, in Europa si nu numai. Romania este pe deplin constienta de responsabilitatile care provin din calitatea de aliat si partener strategic al SUA. Mesajul Presedintelui Iohannis mai arata ca Romania intelege pe deplin sa contribuie la eforturile comune menite sa promoveze stabilitatea si securitatea in regiune si la nivel global si subliniaza ca‎ Romania este pregatita si capabila sa aprofundeze cooperarea bilaterala in domeniul securitatii.

Presedintele Klaus Iohannis a accentuat si importanta dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care ofera numeroase oportunitati de a aduce mai multa prosperitate, in beneficiul ambelor natiuni.

Seful statului a exprimat intreaga disponibilitate de a conlucra cu noul presedinte american in promovarea obiectivelor comune si a unei relatii transatlantice puternice si dinamice, aratand ca SUA poate conta pe sprijinul ferm al Romaniei in promovarea democratiei, drepturilor omului si statului de drept”.

2. pentru Biden (postare pe Twitter; am tradus-o in limba romana):

Felicitari presedintelui Joe Biden si vicepresedintei Kamala Harris. Sunt convins ca impreuna vom continua sa dezvoltam si sa aprofundam parteneriatul strategic (n.r. Iohannis a alaturat steagurile Romaniei si SUA) pentru beneficiul popoarelor noastre si sa lucram in adevaratul spirit al valorilor transatlantice”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani