Grid star
punguta cu doi bani

Ordonanta pentru cresterea salariilor

Guvernul incearca sa puna capat grevei generale din invatamant. Ministrul Muncii, Marius Budai, anunta ca a pregatit un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care salariile pentru functiile din administratie se aduc la nivelul prevazut in grila aferenta anului 2022. 

Budai a precizat ca Executivul este dispus la dialog cu cadrele didactice, iar acolo unde se poate se vor lua masuri pe termen scurt, urmand a acorda Educatiei statut prioritar atunci cand va fi finalizat proiectul de modificare a legii salarizarii unitare.

Iata anuntul lui Marius Budai:

"Ca urmare a discutiilor purtate cu sindicatele din Educatie, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a pregatit un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care salariile pentru functiile comune din administratie, prevazute in Anexa VIII a Legii Salarizarii 153/2017, se aduc la nivelul prevazut in grila aferenta anului 2022. Asa cum am mai spus, suntem deschisi la dialog, suntem dispusi sa luam masuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmand a acorda Educatiei statut prioritar, atunci cand vom intocmi proiectul de modificare a legii salarizarii unitare"

Tot pe tema grevei, presedintele Iohannis a declarat ca sindicatele trebuie sa inteleaga ca o negociere se intampla in asa fel incat partile se intalnesc undeva la mijloc:

"Este greu de imaginat ca toate solicitarile vor fi satisfacute  de azi pe maine, dar chestiunea ramane in atentia coalitiei si exista aceasta promisiune ferma de a lucra pe legea salarizarii unice care sigur ca va veni cu solutii pozitive si pentru angajatii din educatie”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani