Grid star
punguta cu doi bani

Agitatie pe piata asigurarilor

Asiguratorii nu stau deloc pe roze zilele acestea. Motivul il reprezinta faptul ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) desfasoara un control inopinat la toate cele opt societati de asigurari care vand polite de raspundere civila auto (RCA). Este vorba despre Groupama, Generali, Omniasig, Euroins, Asirom, Allianz Tiriac, Uniqa si Grawe.

Informatia a fost confirmata chiar de catre ASF, pentru Ziarul Financiar, si are legatura cu rasunatorul faliment al City Insurance. Este prima astfel de actiune de amploare dupa falimentul City Insurance (fostul lider al pietei) si are loc in contextul in care segmentul RCA a inregistrat cresteri importante de preturi. La fel s-a intamplat dupa alte doua mari falimente din domeniu: Astra si Carpatica.

Ia priviti ce a transmis reglementatorul pietei de asigurari:

In prezent, Autoritatea de Supraveghere Financiara desfasoara un control inopinat la cele opt companii de asigurari care comercializeaza polite RCA. Tematica controlului vizeaza printre altele respectarea prevederilor legale privind procesul de subscriere a politelor, de constatare si de avizare a daunelor, precum si respectarea normelor interne ale companiilor. Actiunea de control nu urmareste tematici retroactive, ci se axeaza pe chestiuni curente, la zi”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani