Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA CARE REDUCE BIROCRATIA - Institutiile publice nu vor mai solicita copii de pe documente emise de stat (Document)

Legea care reduce birocratia in institutiile publice a fost promulgata marti, 9 noiembrie 20221, de catre presedintele Klaus Iohannis. Este vorba despre Legea pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Potrivit modificarilor, institutiile publice nu vor mai solicita persoanelor fizice sau juridice copii de pe documente emise de stat.

Iata ce prevede legea care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2022:

-Se interzice institutiilor publice si organelor de specialitate ale administratiei publice centrale sa solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, in vederea solutionarii cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre institutii publice sau organe de specialitate ale administratiei publice centrale.

-Institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale solicita entitatilor care au emis documentele in format electronic, copii sau extrase de pe acestea in baza consimtamantului expres al beneficiarului.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani