Grid star
eveniment

COALITIA DE DREAPTA VREA AURUL ROMANIEI IN STRAINATATE – Se incearca respingerea proiectului lui Liviu Dragnea: ”Majoritatea toxica”

Deputata PSD Oana Bulai acuza ca majoritatea de dreapta din Parlament se opune legii de repatriere a aurului Romaniei. Proiectul a fost initiat de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea (click aici pentru a citi).

Bulai arata intr-o postare pe Facebook ca PNL – USR – UDMR considera ca rezervele de aur ale tarii noastre ar trebui sa fie tinute in continuare intr-o foarte mare proportie (65% din rezerva de aur a BNR) in strainatate.
Iar in acest context, Oana Bulai se intreaba de ce trebuie sa tinem aurul Romaniei la Londra: "Suntem noi o tara nesigura?”.

Deputata PSD precizeaza ca proiectul privind aducerea in tara a aurului Romaniei trebuie privit in raport cu evenimentele din lume, in raport cu criza pe care o parcurgem, si da exmple ale altor state care au decis sa repatrieze aurul: Germania, Austria, Polonia, Olanda, Belgia”.

Iata postarea facuta de Oana Bulai:

"SCANDALOS! Majoritatea de dreapta din Parlament se opune legii de repatriere a aurului Romaniei!

Colegii din majoritatea toxica PNL – USR – UDMR considera ca rezervele de aur ale tarii noastre ar trebui sa fie tinute in continuare intr-o foarte mare proportie (65% din rezerva de aur a BNR) in strainatate. Astazi, cei din PNL si USR au argumentat contra acestui proiect in plenul Camerei Deputatilor si au anuntat ca vor vota impotriva lui.

Toti cei care se opun proiectului depus de PSD pentru repatrierea aurului ar trebui sa isi puna niste semne de intrebare: ce fel de tara este Romania daca nu e capabila sa isi tina acasa propriul tezaur? De ce trebuie sa tinem aurul Romaniei la Londra? Suntem noi o tara nesigura?

Eu cred ca s-a trecut de mult timp peste faptul ca Romania ar putea sa mai fie vreodata o tara in care ar putea sa apara tensiuni si conflicte.
Pentru Romania, povestea legata de tezaur va ramane intotdeauna sensibila. Cu totii stim ce s-a intamplat cu tezaurul de la Moscova din Primul Razboi Mondial. Desigur, vremurile sunt cu totul altele, iar relatiile intre state nu se mai pot compara.

Demersul PSD trebuie privit in raport cu evenimentele din lume, in raport cu criza pe care o parcurgem, dar sa luam si exemplele altor state care au decis sa repatrieze aurul. Va dau cateva exemple care au aparut si in spatiul public: Germania, Austria, Polonia, Olanda, Belgia.Ei de ce pot si noi nu? Pentru ca ai lor conducatori isi iubesc mai mult patria si isi doresc sa aiba mai multa grija fata de avutia nationala decat conducatorii nostri?
Va las pe voi sa judecati!
PSD a sustinut retrimiterea la comisie a proiectului pentru ca acesta sa fie reanalizat”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani