Grid star
eveniment

LEGEA CONSUMATORULUI VULNERABIL - Citu, atac la Ludovic Orban. Reprosul premierului, facut in direct

In plina explozie a preturilor la energie si gaze, Legea consumatorului vulnerabil agita spiritele in PNL.


Premierul Florin Citu arata cu degetul spre Ludovic Orban, presedintele Camerei Deputatilor si seful sau de partid, si spune ca acesta nu a luat masuri pentru a grabi adoptarea actului normativ, referindu-se la convocarea unei sesiuni extraordinare.
Citu a declarat marti, 31 august 2021 ca legea sta in Parlament inca din primavara, dupa ce a fost adoptata de guvern:

“Toata vara am discutat despre preturile la energie. Nimeni din Parlament, niciun presedinte de Camera Deputatilor sau Senat, niciun lider politic nu a venit sa spuna ca face sesiune extraordinara pentru a adopta mai rapid aceasta lege".

Iata declaratia facuta de premier:

“Am vazut ca sunt tot fel de curajosi care apar in spatiul public, din toate partidele politice, cu solutii. Aceasta lege este pregatita din 2012 si nu a fost pana in acest moment luata in calcul. In primavara, am adoptat aceasta lege, venita bineinteles de la Ministerul Muncii, a propus-o in guvern Ministerul Energiei si am aprobat-o.
Ea sta in parlament din primavara. Toata vara am discutat despre preturile la energie. Nimeni din Parlament, niciun presedinte de Camera Deputatilor sau Senat, niciun lider politic nu a venit sa spuna ca face sesiune extraordinara pentru a adopta mai rapid aceasta lege.

Desi noi am adoptat-o (Guvernul-n.r.), tot eu a trebuie sa spun ca vom trimite amendamente la Ministerul Muncii si la Ministerul Energiei pentru a completa legea si a o adopta mai devreme. Sunt foarte multe discutii in spatiul public, dar nimeni nu vrea si, atunci, bineinteles, ne asumam noi acest lucru.

Citu vrea independenta energetica

Deci, pe mine ma intereseaza, dupa aceste discutii, sa ne asiguram ca nu se transfera vreo ineficienta, vreo problema catre consumatorul final, iar cine profita de aceasta situatie va suporta consecintele. In acelasi timp - si nu este ultima noastra intalnire -, va trebui sa venim cu un plan prin care sa asiguram pe termen mediu independenta energetica a Romaniei. Nu vreau ca, pe viitor, pentru ca acesta nu va fi singurul episod - asta invatam din istoria economica-, sa mai avem astfel de situatii, cand avem atatea resurse. Avem si resurse de gaz natural, deja avem memorandum cu Statele Unite pentru energie nucleara. Deci, avem planurile, sa vedem cum putem sa le facem mai repede ca sa nu mai ajungem in aceasta situatie”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani