Grid star
banci

LUPUL, PAZNIC LA OI – Fieful lui Vela, propunere revoltatoare la sefia unei institutii de forta

Partidul National Liberal reuseste din nou sa revolte opinia publica, de data aceasta facand o propunere scandaloasa pentru o institutie de forta, facuta de catre fieful fostului ministru de Interne Marcel Vela (foto 1).

Este vorba despre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), care are atributii in amendarea nu doar a buticarilor, ci mai ales a bancilor. Or, PNL intentioneaza sa instaleze la conducerea ANPC tocmai un bancher – ceea ce scade drastic sperantele ca institutia sa mai sanctioneze practicile nedrepte ale bancilor in raport cu debitorii. Situatia este cu atat mai grava, cu cat ultimul deceniu a fost marcat de procese in care nenumarati romani disperati au cerut in instante stoparea abuzurilor la care au fost supusi de catre banci. Cea mai recenta victorie istorica a ANPC a fost inregistrata in anii 2019-2020, cand a castigat doua procese impotriva Raiffeisen Bank (unul definitiv, celalalt in prima instanta), in cadrul dosarului „Raiffeisen Leaks” (click aici pentru a citi).

Lucreaza fix la o banca nimicita de ANPC in instanta

Persoana vehiculata – deocamdata neoficial – pentru functia de presedinte al Protectiei Consumatorilor este Claudiu Dolot (foto 2), membru PNL si seful BCR – sucursala Caras-Severin. Informatia a fost prezentata marti, 12 ianuarie 2021, de catre site-ul local ExpressdeBanat.ro, care citeaza surse din PNL. Dolot a fost votat marti de catre Biroul Permanent Judetean al PNL Caras-Severin pentru a fi propus in functia de presedinte al Protectiei Consumatorilor, etapa urmatoare fiind validarea lui de catre Biroul Permanent National.

Culmea este ca acelasi Claudiu Dolot conduce acum sucursala Caras-Severin a BCR – o banca zdrobita de catre ANPC in instanta. In noiembrie 2018, BCR a pierdut definitiv procesul in care contesta o amenda primita de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor din cauza unei clauze abuzive in contractele de credit.

Daniel Zamfir reclama „marea ciolaniada”

Senatorul PSD Daniel Zamfir – initiatorul Legii darii in plata si al altor acte normative de protectie a debitorilor – nu a lasat netaxata urzeala PNL, scriind urmatoarele pe Facebook:

REVOLTATOR! UN BANCHER VA FI SEF LA ANPC

Daca mai aveati nevoie de vreo proba de slujire a sistemului bancar de catre guvernarea #dedreapta, iat-o:

Un director de banca din Resita, Claudiu Dolot, va fi presedinte ANPC!

Pai, cum asa mai liberalilor? Puneti lupul paznic la stana de oi?

Isi imaginea cineva ca un bancher va lupta cu abuzurile din sistemul bancar?

P.S. Inteleg ca in operatiunea "marea ciolaniada", judetului Caras-Severin, la PNL, i-a revenit postul asta.

Mare om, dnul Vela...

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani