Grid star
companii

Mai putine impozite pentru medicii de familie. Iohannis a promulgat legea

Medicii de familie vor avea mai putine impozite de platit, odata cu intrarea in vigoare a unei legi promulgate de catre presedintele Klaus Iohannis (foto).

Cabinetele medicale de familie vor fi scutite de la plata oricaror impozite sau taxe pe cladiri, conform unui proiect de lege promulgat de presedintele Iohannis, relateaza Profit.ro. Impactul la bugetele veniturilor locale ar fi de aproximativ 14,5 milioane lei, conform unor calcule de la data initierii proiectului. Nu se datoreaza impozit/taxa pe cladiri pentru: „cladirile unitatilor sanitare publice, precum si pentru cladirile in care functioneaza cabinete de medicina de familie, cu exceptia incaperilor folosite pentru activitati economice”, prevede noua lege, care reformuleaza astfel lit. h, alin. (1), a art. 456 din Codul Fiscal.

Autorii proiectului sunt deputatii liberali Florin Roman si Bogdan Hutuca, iar acesta a fost initiat inca din mai 2018. Proiectul fusese respins de Senat in octombrie 2018, iar de atunci a zacut la Camera Deputatilor, unde comisia de buget in intocmise initial, in noiembrie 2018, un raport de respingere cu argumentul ca proiectul „instituie un regim de impozitare favorabil cabinetelor medicale de familie raportat la celelalte tipuri de cabinete medicale”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani