Grid star
eveniment

MAXIMA ABERATIE - Mortul, chemat la pasapoarte (Document)

Lumea Banilor va prezinta un caz aberant, petrecut in luna august la Serviciul Public Comunitar de Pasapoarte Bucuresti.

La 26 august 2020, institutia – care functioneaza in cadrul Prefecturii Bucuresti – i-a transmis unei femei ca nu poate elibera pasaport simplu electronic pentru fiica acesteia din cauza ca tatal minorei a murit, iar din acest motiv „sunt necesare verificari suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”.

Da, ati citit bine: politistul care a semnat adresa – comisarul Petre Claudiu Porojan, sef de birou la Pasapoarte Bucuresti – a solicitat pur si simplu sa vada sotul decedat al petentei.

Redam textul documentului care circula pe Facebook (vezi facsimil):

Va aducem la cunostinta faptul ca cererea de eliberare a pasaportului simplu electronic, depusa la data de 14.08.2020, pentru fiica minora, Dumitru Narcisa, a fost respinsa, intrucat, in conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) si c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, 'Cererile pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice si a pasapoartelor simple temporare sunt acceptate numai daca indeplinesc urmatoarele conditii: b) datele inscrise corespund cu datele din documentele care insotesc cererea si c) sunt insotite de toate documentele corespunzatoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice'.

In cazul dumneavoastra, in urma verificarilor efectuate, a rezultat ca tatal minorei, Dumitru Botonica, figureaza ca fiind decedat, situatie in care sunt necesare verificari suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru.

Pentru restituirea dovezilor privind achitarea taxei de emitere a pasaportului, va invitam sa va prezentati la Serviciul Public Comunitar de Pasapoarte Bucuresti, Sector 6, bd. Timisoara, nr. 26, in incinta Mall Plaza Romania, dupa urmatorul program: luni-vineri, 08:00 – 20:00”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani