Grid star
banci

MINISTERUL ECONOMIEI A SEMNAT CU BANCA – Ce se va intampla cu antreprenorii

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) – condus de Virgil Popescu (foto) – a semnat acordul cu o banca, vizati fiind toti antreprenorii romani.

Mai exact, UniCredit Bank (caci despre ea este vorba) le pune la dispozitie oamenilor de afaceri o oferta de tranzactionare ce include de la conturi curente si conturi dedicate masurilor instituite prin OUG 130 / 2020, solutii de creditare adaptate tipului de activitate a clientului (credite pentru cheltuieli curente, credite pentru investitii, credite punte etc.), precum si solutii digitale.

In acest context, clientii companii beneficiaza de pana la trei certificate calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat, atat pentru semnarea documentelor in relatie cu banca, cu parteneri de afaceri sau cu institutii publice, cat si pentru a semna electronic documentele proiectului depus pentru accesarea granturilor.

Redam comunicatul integral emis de UniCredit Bank:

UniCredit Bank Romania a incheiat cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) conventia de colaborare prin care devine banca partenera in cadrul programului guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile pentru intreprinderi mici si mijlocii (instituit in baza OUG nr.130/2020).

Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat în cadrul MEEMA: “Acest program ofera posibilitatea IMM-urilor afectate de criza COVID sa acceseze surse de finantare de 1 miliard de euro din fonduri nerambursabile, toate eforturile noastre fiind indreptate acum spre sustinerea activitatilor economice la nivel national, pe o piata de consum si productie afectata. Este un program care a generat un interes foarte mare in randul IMM, pentru care accesul la astfel de granturi este esential in aceasta perioada dificila”.

Antoaneta Curteanu, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank: “Ne bucuram sa putem sustine si facilita acest program de granturi, ca parte a parteneriatului cu MEEMA. Prin oferta de tranzactionare a UniCredit Bank, clientii beneficiaza, dincolo de posibilitatea de a accesa finantarile necesare, de certificate calificate gratuite, activate si disponibile imediat, pe care le pot folosi pentru a semna electronic documentatia, dar si ulterior in activitatea lor. Vrem sa fim pentru clientii IMM un partener care le ofera acces la solutii digitale moderne si care îi sustine in eforturile lor”.

In contextul conventiei incheiate, UniCredit Bank pune la dispozitia clientilor o oferta de tranzactionare ce include de la conturi curente si conturi dedicate masurilor instituite prin OUG 130/2020, solutii de creditare adaptate tipului de activitate a clientului (credite pentru cheltuieli curente, credite pentru investitii, credite punte etc.) si pana la solutii digitale dintre cele mai moderne. Astfel, ca parte a ofertelor tranzactionale Creativ sau GeniusIMM oferite de UniCredit, clientii companii beneficiaza de pana la trei certificate calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atat pentru semnarea documentelor in relatie cu banca, cu parteneri de afaceri sau institutii publice, dar si pentru a semna electronic documentele proiectului depus pentru accesarea granturilor (semnarea electronica a documentatiei fiind o cerinta obligatorie pentru granturile pentru capital de lucru).

De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank va finanta partea din cheltuielile care vor fi rambursate de catre autoritati in cadrul masurii 3 - “Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor.”

Potrivit OUG 130/2020, granturile nerambursabile pentru intreprinderi mici si mijlocii pot fi Micro granturi de pana la 2.000 de euro (PFA-uri, ONG-uri, IMM-uri), Granturi pentru capital de lucru - max. 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 de euro pentru un beneficiar (IMM-uri si ONG-uri) si Granturi pentru investitii – max. 200.000 de euro de proiect si beneficiar (IMM-uri).

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest, central si est europeana bazei sale de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation,n UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani