Grid star
banci

INDICELE ROBOR GOLESTE PORTOFELELE– Ratele la banca explodeaza. BNR a anuntat noua cotatie

Aveti credite la banca, pregatiti-va sa goliti portofelul. Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 creste semnificativ.

Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu (foto) a anuntat luni, 11 iulie 2022, cotatia ROBOR: 6,87%, fata de 6,79%, valoarea inregistrata la sfasitul saptamanii trecute. Iar dupa cum arata cifrele, posibil ca ROBOR sa depaseasca in curand 7%. Pare de neoprit.

Rata dobanzii, majorata

Reamintim ca Banca Nationala a Romaniei a majorat saptamana trecuta rata dobanzii de politica monetara cu un punct procentual, la 4,75%. Cresterea vine de la de la 3,75 la suta pe an, si se aplica incepand cu 7 iulie 2022.
Consiliul de Administratie al BNR a mai decis majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 5,75 la suta pe an, de la 4,75 la suta pe an si cresterea ratei dobanzii la facilitatea de depozit la 3,75 la suta, de la 2,75 la suta pe an, incepand cu data de 7 iulie 2022.
Institutia condusa de Mugur Isarescu a anunta ca vrea si pastrarea controlului ferm asupra lichiditatii de pe piata monetara, dar si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani