Grid star
banci

CREDITELE ROMANILOR LA BANCA: ANUNTUL CARE II ADUCE LA DISPERARE PE OAMENI – ROBOR, la maxim. Se goleste si mai mult portofelul

Saptamana incepe cu vesti nu proaste, ci dezastruoase pentru romanii cu credite la banca. Iar multi se intreaba daca le vor mai putea plati, si daca da, cat timp.

ROBOR  la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019  este cotat luni, 7 martie 2022, la 4,25%, anunta Banca Nationala a Romaniei. Un salt enorm fata de sfarsitul saptamanii trecute.

Vineri, 4 martie 2022, ROBOR era cotat la 4,03%%, fata de 3,97%, valoarea din sedinta precedenta. In 2 martie, ROBOR era cotat la 3,91%, in timp ce in 1 martie avea o valoare de 3,87%.

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Majorarea dobanzii

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis in 9 februarie 2022 majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 2,50 la suta pe an, de la 2,00 la suta pe an, incepand cu 10 februarie 2022. Banca Centrala a mai decis majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 3,50 la suta pe an, de la 3,00 la suta pe an si cresterea ratei dobanzii la facilitatea de depozit la 1,50 la suta, de la 1,00 la suta pe an, incepand cu data de 10 februarie 2022. BNR anunta pastrarea controlului ferm asupra lichiditatii de pe piata monetara, dar si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani