Grid star
banci

RETRAGERI DE LA BANCOMAT FARA CARD - CEC Bank a implementat sistemul

CEC Bank, institutie cu capital de stat, lanseaza retragerile contactless la peste 550 de bancomate. Clientii pot retrage bani de pe card de la bancomatele CEC Bank direct cu telefonul, cu ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless.


Functionalitatile contactless sunt disponibile la peste 550 de bancomate si multifunctionale de plata de generatie moderna din reteaua CEC Bank si permit retrageri si operatiuni fara introducerea cardului. 
 
”Digitalizarea este viitorul, iar solutiile care ne fac viata mai usoara se bucura de o adoptie rapida. Potrivit studiilor, 1 din 4 utilizatori frecventi de carduri folosesc deja portofelele digitale Google Wallet si Apple Pay - si-au inrolat cardurile pentru a le folosi direct de pe telefon - si numarul de utilizatori este in continua crestere", a declarat Cristian Tudorancea, director Carduri in cadrul CEC Bank.

Schema tehnica

 Pentru efectuarea unei operatiuni contactless, clientul doar apropie de bancomat telefonul, ceasul smart  (Fitbit Pay, Garmin Pay) sau cardul, fara a mai fi necesara introducerea cardului in fanta speciala. Astfel, durata unei operatiuni se reduce cu cel putin 30 de secunde – timp necesar pentru scoaterea cardului din portofel, introducerea in bancomat si recuperarea acestuia dupa tranzactie. Si, in plus, nu exista riscul blocarii cardului in bancomat.  
Functionalitatile contactless sunt disponibile atat pentru clientii CEC Bank, cat si pentru utilizatorii de carduri emise de alte banci care permit realizarea de tranzactii contactless la alte bancomate decat cele din reteaua proprie. 

Retragere numerar, depunere euro

 Tipurile de operatiuni ce pot fi efectuate contactless la bancomatele CEC Bank sunt: retrageri de numerar, interogari de sold, generarea de mini-extrase de cont sau plata facturilor, iar la multifunctionalele de plata (MFM-uri) se pot realiza si retrageri si depuneri in euro, precum si schimburi valutare. Pentru anumite tipuri de operatiuni, cum ar fi activarea cardului sau personalizarea PIN-ului, din motive de siguranta, este necesara in continuare prezentarea cardului fizic.  
Operatiunile contactless la bancomate si multifunctionale de plata CEC Bank pot fi realizate cu cardul fizic, cu telefonul -  folosind aplicatiile de tip portofel digital Apple Pay sau GPay, sau cu ceasuri smart (Garmin Pay, Fitbit Pay). 
In prezent, peste 550 de bancomate si multifunctionale de plata CEC Bank permit realizarea de operatiuni contactless, urmand ca numarul acestora sa creasca in perioada urmatoare la circa 900. 
 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani