Grid star
banci

CREDITE DE LA STAT PENTRU ANTREPRENORI – Programul beneficiaza de un plafon total de peste 17 miliarde lei. CEC BANK: “Valoarea dobanzilor percepute se afla sub media de pe piata”

CEC Bank, institutie cu capital de stat, acorda credite antreprenorilor prin programul IMM Invest Plus.

 
Prin programul IMM Invest Plus pot fi accesate credite cu garantie de stat - FNGCIMM, FGCR, FRC, de maxim 90% din valoarea finantarii, dobanzile fiind subventionate de stat pe o perioada de 12 luni, iar comisioanele de garantare subventionate pe intreaga perioada de finantare. Potrivit CEC, valoarea dobanzilor percepute se afla sub media de pe piata: ROBOR la 3 luni la care se adauga o marja intre 0,75% si 2,50% in functie de tipul creditului si/sau componenta programului. Prin intermediul IMM Invest Plus pot fi imprumutate sume de pana la 10 milioane de lei in cazul creditelor de investitii si pana la 5 milioane de lei pentru liniile/creditele de capital de lucru. 
 
In acest an, programul IMM Invest Plus beneficiaza de un plafon total de 17,75 miliarde lei si au fost dezvoltate noi componente care vizeaza activitatile din domeniul agriculturii, constructiilor si eficientei energetice. 

 Componentele programului IMM Invest Plus 2022:

-IMM INVEST Romania: Componenta faciliteaza accesul la finantare (credite pentru activitatea curenta sau investitii) pentru IMM-urile care  nu sunt eligibile pe componentele specifice: AGRO IMM Invest, IMM PROD, GARANT Construct, INNOVATION, RURAL Invest).
-Pentru agricultura: Componentele AGRO IMM Invest si RURAL Invest sustin companiile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii si sectorului alimentar. Prin RURAL Invest, cu garantii acordate de FGCR, pot obtine finantare inclusiv companiile mari.
-GARANT Construct: Programul sustine implementarea proiectelor privind imbunatatirea eficientei energetice, investitii in domeniul energiei verzi si aliniere la obiectivele de mediu cu doua sub-componente: pentru IMM-uri si pentru UAT-uri (unitati administrativ-teritoriale).
-IMM Prod:  Componenta sustine asigurarea lichiditatilor si finantarea investitiilor realizate de catre intreprinderile mici si mijlocii inclusiv start-up-uri, din zona urbana.
-INNOVATION: Acesta este un program dedicat proiectelor inovative si se urmareste incurajarea internationalizarii, stimularea digitalizarii si a comertului electronic, retehnologizarea si brevetele. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani