Grid star
banci

UNICREDIT BANK A DEPASIT ALTE BANCI – Diferenta de sute de milioane

UniCredit Bank a depasit alte banci, atingand plafonul total de peste 1 miliard si jumatate lei. Bugetul total este dedicat finantarii IMM – urilor.

Concret, banca a solicitat si primit din partea Ministerului Finantelor Publice (MFP), o suplimentare de garantare a creditelor oferite catre IMM - urile autohtone.

Suplimentarea insumeaza 889 milioane lei, potrivit unui comunicat emis de UniCredit Bank, marti, 22 septembrie 2020.

Antoaneta Curteanu, vicepresedinte Divizia de Retail UniCredit Bank, a explicat:

“Ne bucuram ca am reusit sa alocam primul plafon din programul IMM Invest si ca am oferit intreprinderilor mici si mijlocii care s-au indreptat catre UniCredit Bank posibilitatea de a-si asigura capitalul de lucru si de investitii. Astfel, intr-o perioada plina de provocari, am venit in intampinarea clientilor nostri IMM cu un flux de analiza si aprobare rapid, eficient si fluid. Posibilitatea de a accesa credite care beneficiaza de scheme de garantare in care statul este partener reprezinta o gura de oxigen pentru activitatea companiilor. Suplimentarea plafonului de garantare primita prin intermediul programului IMM Invest ne permite sa extindem suportul pentru acestea si sa contribuim astfel la revenirea economiei romanesti.”

Prezentam comunicatul emis de UniCredit Bank, marti, 22 septembrie 2020:

“UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finantelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii prin programul IMM Invest Romania.

Noua suplimentare, in valoare de 889 milioane RON, vine in contextul in care UniCredit Bank a folosit pana in acest moment plafonul initial de 680 milioane RONoferit prin intermediul programului, utilizand fondurile proprii si garantiile de stat pentru a finanta economia reala si oferind sprijin unei game largi de companii romanesti afectate de pandemie.

Astfel, de la debutul programului IMM Invest, UniCredit Bank a acordat facilitati de credit garantate prin programul IMM Invest catre companii din numeroase sectoare de activitate - productie, constructii, agricultura, industria alimentara, IT, transporturi, precum si din multiple alte domenii.

Ne bucuram ca am reusit sa alocam primul plafon din programul IMM Invest si ca am oferit intreprinderilor mici si mijlocii care s-au indreptat catre UniCredit Bank posibilitatea de a-si asigura capitalul de lucru si de investitii. Astfel, intr-o perioada plina de provocari, am venit in intampinarea clientilor nostri IMM cu un flux de analiza si aprobare rapid, eficient si fluid. Posibilitatea de a accesa credite care beneficiaza de scheme de garantare in care statul este partener reprezinta o gura de oxigen pentru activitatea companiilor. Suplimentarea plafonului de garantare primita prin intermediul programului IMM Invest ne permite sa extindem suportul pentru acestea si sa contribuim astfel la revenirea economiei romanesti”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepresedinte al Directoratului si Coordonator al Diviziei de Retail UniCredit Bank.

Statul roman, prin intermediul FNGCIMM, garanteaza in proportie de 80% sau 90% din valoarea creditelor acordate pentru finantarea IMM-urilor, in functie de tipul companiei. Din data de 25 august 2020, alaturi de firmele mijlocii, si microintreprinderile, si firmele mici pot accesa credite garantate de stat, prin programul IMM Invest, de pana la 5 milioane de lei.”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani