Grid star
banci

TRANZACTIE PE PIATA BANCARA – Se cumpara First Bank. Achizitia este facuta de o banca la care romanii au bani

Se pregateste o mare tranzactie pe piata bancara. Grupul Intesa San Paolo Bank anunta ca va cumpara First Bank Romania de la fondul american de investitii JC Flowers.

Potrivit sefului Diviziei Banci Subsidiare Iinternationale a Intesa Sanpaolo, Marco Elio Rottigni "aceasta operatiune ne dubleaza prezenta in Romania, o tara cu o crestere economica importanta, cu legaturi puternice cu Italia, si este in linie cu strategia noastra de a profita de oportunitati de valoare, mentinand in acelasi timp accentul pe cresterea organica si pe stimularea profitabilitatii. Extinderea in Romania consolideaza pozitia noastra de banca solida in Europa Centrala si de Est si sprijina in mod activ internationalizarea companiilor italiene”, potrivit economedia.

Termen pentru incheierea tranzactiei

Tranzactia este asteptata sa aiba loc in prima parte a anului 2024. Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare banca din Italia, are o subsidiara in Romania, care are active de aproximativ 1,5 miliarde de euro si peste 60.000 clienti. First Bank furnizeaza o gama diversificata de produse si servicii financiare catre clientii de retail, IMM-uri si mari companii. JC Flowers a achizitionat First Bank de la Piraeus Bank in 2018.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani