Grid star
eveniment

MINISTRUL ATTILA DA BANII – S-au semnat contractele pentru investitii

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) a virat 10.791.700,28 de lei, in vederea decontarii facturilor pentru 12 obiective de investitii finantate prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”.

Facturile au fost depuse de autoritatile locale pentru lucrari care vizeaza atat modernizarea unor strazi si drumuri de interes local, cat si extinderea unor retele de alimentare cu apa si de canalizare, a precizat ministrul Cseke Attila.

Prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, Guvernul Romaniei, prin ministerul Dezvoltarii, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigura serviciile de baza in localitati (apa, reteaua de canalizare si gaze) si reabiliteaza drumurile si podurile.

Contracte noi

Ministerul Dezvoltarii a semnat si alte 27 de noi contracte de finantare, depuse prin componentele C5 – Valul Renovarii si C10 – Fondul Local din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Contractele au fost incheiate intre autoritatile publice locale din 14 unitati administrativ-teritoriale si ministerul Dezvoltarii si au o valoare totala de 132.316.823,04 lei.

Astfel, prin Valul Renovarii, au fost semnate 7 contracte, in valoare de 50.339.973,60 de lei, pe care autoritatile locale din 5 localitati le-au depus pentru renovarea energetica a unor cladiri rezidentiale multifamiliale si a unor institutii publice.

Prin Fondul Local, au fost semnate 20 de contracte, in valoare totala de 81.976.849,44 de lei, depuse de 9 autoritati administrativ-teritoriale, pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin digitalizare, realizarea unor sisteme de management al traficului local si achizitionarea unor sisteme de avertizare si asistenta anti-coliziune pentru conducatorii de vehicule dedicate transportului public.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani