Grid star
eveniment

MINISTRUL MUNCII, ANUNT DESPRE SALARIILE BUGETARILOR – Marius Budai vine cu precizari dupa ce s-a vehiculat o posibila taiere: “Exclus aceasta varianta”

In ultimele zile se discuta intens in spatiul public despre o posibila taiere a salariilor bugetarilor, insa ministrul Muncii, Marius Budai, exclude o astfel de varianta. Budai sustine ca atat timp cat PSD va fi la guvernare, acest lucru nu se va intampla.

Ministrul Muncii a declarat la antena 3 ca este nevoie de a ocheltuire eficienta a fondurilor publice si de evitarea risipei banilor publici, insa nu se are in vedere taierea salariilor:

"Simplu si direct va spun, cat noi, PSD, vom fi la guvernare este exclusa aceasta varianta. Ca trebuie sa facem tot posibilul sa identificam risipa si sa reducem risipa este adevarat si ne trebuie o cheltuire eficienta a fondurilor publice. Insa de noi, de PSD, in 30 de ani de istorie post-decembrista nu s-a legat niciodata o asemenea varianta si nu vom fi de acord cu o asemenea varianta. Deci, reducerea salariilor bugetarilor este exclusa din punctul de vedere al PSD, sub nicio forma".

Posibila "revizuire"

Reamintim ca ministrul Investitiilor, Marcel Bolos, a vorbit zilele trecute despre o posibila "revizuire” a salariilor bugetarilor pentru a fi indeplinite jaloanele din PNRR. Bolos a a precizat ca se analizeaza si o potentiala reducere a numarului de bugetari, dar ca decizia finala se va lua in coalitie. Potrivit ministrului, citat de antena 3, Romania trebuie sa indeplineasca o conditie impusa in PNRR, adica sustenabilitatea. Iar in momentul de fata avem o cheltuiala cu salariile in sistemul bugetar de in jur de 110 miliarde lei.

Conditia impusa prin PNRR

"Noi avem acum in momentul de fata o cheltuiala cu salariile in sistemul bugetar de in jur de 110 miliarde lei. Conditia pe care noi o avem, impusa in Planul National de Redresare si Rezilienta este cea referitoare la sustenabilitate. Avand in vedere modul in care pune problema Comisia Europeana pentru sustenabilitate, ne indreptam fie spre o revizuire a salariilor in sistemul bugetar, fie spre o potentiala reducere a numarului de bugetari, dar acest lucru il va hotari coalitia la momentul potrivit”, a declarat Marcel Bolos.

Potrivit acestuia, mai exista si varianta in care exista o mai buna colectare a veniturile fiscale la buget, sau o revizuire a politicii fiscale a Romaniei.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani