Grid star
eveniment

NEVACCINATII, INTERZISI IN SEDIILE ANAF – Iata modalitatea prin care puteti plati darile catre stat

ANAF anunta ca incepand de luni, 25 octombrie 2021, accesul in institutie precum si in sediile structurilor subordonate va fi permis doar contribuabililor vaccinati, testati, sau care au trecut prin boala. Motiv pentru care cei care au de platit dari catre stat, sau care au nevoie de obtinerea unui document si nu se incadreaza in categoria amintita, vor fi nevoiti sa rezolve lucrurile de la distanta.

Concret, ANAF precizeaza ca obligatiile fiscale pot fi indeplinite utilizand mijloacele de comunicare la distanta. Astfel, declaratiile fiscale pot fi depuse prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV) sau prin www.e-guvernare.ro. Pentru efectuarea platilor pot fi folosite servicii oferite de terti: Internet banking sau www.ghiseul.ro.

Iata anuntul ANAF:

"Stimati contribuabili, Va informam ca incepand de luni, 25 octombrie, accesul in incinta Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si in sediile structurilor subordonate, se va efectua in conditiile prevazute de dispozitiile art. 12 din Anexa nr.3 la Hotararea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 10 octombrie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, vor avea acces:
- persoanele care fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARSCoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
- persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
- persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.
Totodata, ANAF va lua masuri in vederea implementarii exceptiilor prevazute de art. 12 din Anexa nr.3 la Hotararea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 10 octombrie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificarile si completarile ulterioare. Certificatul verde, prin care se face dovada vaccinarii impotriva virusului SAR - COV 2, trecerii prin boala sau testarii, poate fi descarcat accesand acest link https://certificatcovid.gov.ro/login.
Reamintim contribuabililor ca obligatiile fiscale pot fi indeplinite utilizand mijloacele de comunicare la distanta. Astfel, declaratiile fiscale pot fi depuse prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV) sau prin www.e-guvernare.ro. Pentru efectuarea platilor pot fi folosite servicii oferite de terti: Internet banking sau www.ghiseul.ro. Informatii generale in domeniul fiscal se pot obtine la Callcenter ANAF, la numarul de telefon 031.403.91.60. Va multumim!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani