Grid star
companii

OBLIGATIUNI DE LA CEL MAI MARE LANT DE MAGAZINE AGRICOLE – Agroland isi tranzactioneaza obligatiunile pe Bursa de Valori Bucuresti. Peste 80 de investitori au cumparat deja titluri de valoare

Jucatorii de pe Bursa de Valori Bucuresti pot acum tranzactiona obligatiunile celui mai mare lant de magazine agricole din Romania. Este vorba despre lantul Agroland, ale carui obligatiuni au intrat la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al Bursei de Valori Bucuresti marti, 16 iunie 2020.

Mai concret spus, conform unui comunicat publicat de catre Agroland prin BVB, obligatiunile emise de Agroland Business System (societatea care opereaza lantul de magazine agricole) au inceput sa fie tranzactionate sub simbolul bursier AGR25. Ne referim la 80.803 de obligatiuni, fiecare cu o valoare nominala de 100 de lei si cu o dobanda de 9% pe an, fixa, platibila semestrial. Obligatiunile – emise inca din 10 martie 2020 – vor ajunge la maturitate in data de 10 martie 2025.

Comunicatul precizeaza ca obligatiunile au trezit deja interesul jucatorilor pe bursa, 88 de investitori cumparand toate cele 80.803 de obligatiuni intr-un plasament privat. Este vorba despre 87 de investitori de retail si un investitor institutional.

Agroland mentioneaza ca va intrebuinta capitalul atras pentru a finanta dezvoltarea magazinelor de format nou, modernizate, cu suprafete de 400 mp. Noul tip de magazine isi propune sa satisfaca atat nevoile clientilor traditionali (deja fidelizati), cat si pe cele ale unui nou segment de clienti, ce au venituri peste medie, si au ca pasiuni gradinaritul, cresterea animalelor de companie sau de expozitie / ferma, se mai arata in comunicatul emis de catre BVB, de marti, 16 iunie 2020.

Agroland este cea mai mare retea de magazine agricole din Romania. Compania s-a infiintat in Timisoara in anul 1997 si a devenit in cativa ani cea mai mare companie din Romania care vinde produse pentru cresterea animalelor catre micii fermieri. In ultimii ani, gama de produse s-a diversificat puternic. In afara de puii de o zi, furaje si echipamente pentru ferme mici si medii, Agroland vinde si produse de gradinarit (seminte de legume si flori, butasi de trandafiri, vita de vie, arbusti si pomi fructiferi), precum si hrana pentru animale de companie.

Cifra de afaceri a Agroland la sfarsitul anului 2019 a depasit 27 milioane de euro. La inceputul anului 2018, compania avea deschise peste 250 de magazine in 28 de judete din tara, iar echipa Agroland numara peste 600 de oameni. Principalul obiectiv al companiei este incurajarea cat mai multor familii – mai ales din mediul rural, dar nu numai – sa isi produca in gospodarie hrana necesara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani