Grid star
punguta cu doi bani

Operatiunea “Nargile” (Foto)

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta destructurarea unei retele care se ocupa cu productia la negru a tutunului pentru narghilea. Prejudiciul adus bugetului statului nu este unul mare, insa acesta ar fi crescut de zece ori in urmatoarele sase luni, in cazul in care, precizeaza ANAF, gruparea nu ar fi fost identificata.

Mai exact, reteaua ar fi prejudiciat statul pana in momentul de fata cu 200.000 lei. “In situatia in care inspectorii antifrauda nu ar fi destructurat aceasta retea de distributie, prejudiciul adus bugetului statului, estimat la nivelul a 6 luni de activitate, ar fi fost in cuantum de 2 milioane de lei”, sustine ANAF.

Iata comunicatul ANAF si imagini cu captura:

In cadrul operatiunii 'Nargile', inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala au identificat in luna noiembrie a anului curent un circuit ilegal de productie a tutunului pentru narghilea. In locatia clandestina situata in judetul Maramures, inspectorii au identificat peste 300 kg de tutun vrac si amestecuri de tutun de narghilea fara a fi marcate, achizitionate atat intracomunitar din Germania, cat si non-UE.

Aceste produse erau prelucrate fara a indeplini conditiile legale de autorizare de catre Autoritatea Vamala Romana si/sau Ministerul Sanatatii si ambalate in cutii de plastic fara etichete privind continutul, provenienta sau procentul de tutun/nicotina.

Comercializarea produselor astfel obtinute se efectua prin intermediul platformelor online, fara a fi insotite de documente de provenienta, catre operatori economici si persoane fizice situate pe intreg teritoriul Romaniei. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, reprezentand accize, TVA si impozit profit aferent cantitatii de 300 de kg este de 200.000 lei. Pentru a identifica totalul cantitatilor comercializate de acest operator economic, verificarile vor continua pe intreg lantul de tranzactionare. In situatia in care inspectorii antifrauda nu ar fi destructurat aceasta retea de distributie, prejudiciul adus bugetului statului, estimat la nivelul a 6 luni de activitate, ar fi fost in cuantum de 2 milioane de lei.

Actiunea inspectorilor DGAF a fost sprijinita de comisarii ANPC, care au dispus indisponibilizarea de la comercializare a amestecului de tutun.

DGAF avertizeaza toate persoanele juridice sau fizice, care comercializeaza sau consuma produse din categoria tutunului de fumat/ tutun de narghilea, sa se asigure ca produsele ce urmeaza a fi comercializate sau consumate sunt avizate de Ministerul Sanatatii si ambalate, etichetate si marcate fiscal, in mod corespunzator”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani