Grid star
eveniment

ORBAN LASA ROMANIA FARA BANI – Prin atacurile impotriva CCR, premierul Ludovic Orban incalca principiul separatiei puterilor in stat, conditie obligatorie pentru alocarea fondurilor europene

Primirea de catre Romania a fondurilor europene este pusa in pericol chiar de catre premierul Romaniei Ludovic Orban (foto 1). Alocarea banilor de la UE va fi conditionata de respectarea statului de drept, asa cum a anuntat vicepresedintele Comisiei Europene Vera Jourova, or unul dintre principiile statului de drept este respectarea separatiei puterilor in stat si lipsa atacurilor intre puterile statului, adica fix ceea ce nu face Ludovic Orban.

Semnalul de alarma a fost tras de economistul Adrian Caciu (foto 2). Acesta subliniaza ca fondurile europene din bugetul UE pentru perioada 2021-2027 vor fi conditionate de respectarea statului de drept, si isi exprima rezervele ca Romania va reusi sa atraga bani in perioada urmatoare, avand in vedere atacurile la adresa Curtii Constitutionale, asa cum a fost cel al lui Ludovic Orban. Adrian Caciu avertizeaza ca daca se va continua pe acesta linie, planul de relansare economica prezentat in urma cu cateva zile de Guvernul Orban va fi apa de ploaie, atat timp cat el se bazeaza fix pe atragerea de fonduri europene, a caror alocare – repetam – va fi conditionata de respectarea statului de drept.

Redam analiza economistului Adrian Caciu, postata luni, 6 iulie 2020, pe pagina sa de Facebook:

Poate voi nu stiti dar toate fondurile europene din bugetul UE pe 2021-2027 pe care Romania le poate primi sunt conditionate de respectarea statului de drept si pot fi suspendate in cazul in care Comisia Europeana constata ca un stat membru nu respecta principiile statului de drept.

Unul dintre principii fiind separatia puterilor in stat.

Separatie a puterilor care include si lipsa atacurilor unei puteri fata de cealalta sau incercarea de intimidare sau influentare.

Cand vad declarariile din ultimele zile ale unor politicieni care fac parte din puterea legislativa sau executiva impotriva Curtii Constitutionale a Romaniei incep sa am dubii serioase ca Romania va trage vreun euro din fonduri europene in perioada urmatoare.

Pentru ca, le place unora sau nu, CCR este cel mai important actor al statului de drept si cred ca unii politicieni nu au depasit mentalitatea de sef de trib.

Recomand apa rece!

Pentru ca daca se continua asa, tot acel plan magnific prezentat acum cateva zile este apa de ploaie, pentru ca va ramane fara fonduri.

Pe de alta parte insa, apa rece i-ar face poate pe unii sa inteleaga ca exista niste reguli constitutionale in Romania (republica in care statul de drept functioneaza) iar aceste reguli trebuie respectate.

Daca domnii respectivi nu stiu sa elaboreze un act normativ care sa respecte aceste reguli, acest stat de drept prietenos si intelegator le da sansa sa mai incerce odata, eventual sa se 'califice la locul de munca'.

Dar nimeni, absolut nimeni nu are dreptul sa incalce Constitutia Romaniei sau deciziile CCR si nici nu are dreptul de a instiga la nerespectarea acestora.

Iar pentru cei care sunt prea incinsi la creier le recomand sa ocoleasca riscul de a face un AVC si a vedea ca CCR a respins foarte multe initiative depuse de PSD in perioada starii de urgenta si a admis la fel de multe sesizari de neconstitutionalitate depuse de PNL.

Retorica politica care conduce la disolutia autoritatii este inacceptabila intr-un stat de drept.

Reveniti-va!

Apa rece de izvor!

Lasati orgoliul la usa.

A fi demnitar inseamna a fi responsabil nu a face retorica politica iresponsabila atacand celelalte puteri in stat si incalcand principiile statului de drept.

Ca o constatare: Dumnezeu nu doarme. Cei care acuzau pe altii ca lupta contra justitiei sunt, dupa cum vedem, cei care recomanda nerespectarea hotararilor acestei importante puteri a statului roman. Trist!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani