Grid star
criptomonede

PARADISUL CRIPTO – „Miliardarii fug de milionari” pe insula exclusivista din Caraibe unde totul se poate plati cu Bitcoin

Cu o suprafata de numai 18 kilometri patrati, insula Bequia nu este pe radarul turistilor care merg in Caraibe, cu exceptia vedetelor si a cate unui membru al familiei regale britanice. Localnicii glumesc ca miliardarii pleaca de pe insula Sfantul Vincent pentru Bequia pentru a scapa de milionari. Destinatia de lux devine de anul acesta prima comunitate din lume unde totul se poate plati cu Bitcoin, relateaza Euronews.

Un complex rezidential in care sunt construite 39 de vile de lux va fi primul de acest fel din Caraibe care accepta Bitcoin ca plata pentru proprietati. Moneda virtuala este, de asemenea, acceptata pe insula ca plata pentru produsele esentiale, precum si la restaurante, cinematografe si cafenele.

Dezvoltatorii proiectului rezidential spun ca au decis sa accepte plata in Bitcoin mai mult din necesitate decat pentru a atrage cumparatori.

In calitate de Vincentian care si-a petrecut o mare parte din copilarie crescand in Bequia, am dezvoltat o legatura puternica cu frumoasa insula din Grenadine. Stiam intotdeauna ca acest loc are ceva special de oferit lumii. Am cautat sa creez o dezvoltare comunitara orientata spre viitor, unde nomazii digitali si turistii sa se poata simti ca acasa cu toate facilitatile moderne la care te poti astepta intr-o metropola precum Londra sau New York, experimentand in acelasi timp cultura noastra calda din Caraibe”, spune Storm Gonsalves, proprietarul companiei care construieste proiectul rezidential.

Acesta nu este un truc, ci este raspunsul la provocarile reale cu care se confrunta comunitatile insulare, deconectate tot mai mult de la facilitatile bancare obisnuite.

Marile institutii financiare elimina serviciile bancare intermediate de bancile comunitare mai mici din insule, a explicat el. Acest lucru impiedica bancile din insule sa tranzactioneze la nivel international. Daca aceasta tendinta continua, inseamna ca micile natiuni insulare vor fi, in esenta, rupte de comertul international. Pentru economiile bazate pe turism, acest lucru va fi devastator, a mai spus Gonsalves.

Locuitorilor tarilor insulare mici le este din ce in ce mai greu sa trimita si sa primeasca bani la nivel international din cauza actiunilor intreprinse de marile banci internationale pentru a reduce riscurile”, a adaugat Gonsalves.

Monedele virtuale

Acesta este unul dintre motivele pentru care insulele din Caraibe s-au orientat mai mult spre monedele virtuale decat alte parti ale lumii. Insulele Bermude, Bahamas, Barbados si St. Vincent sunt lideri in ce priveste adoptarea de criptomoneda, a adaugat Gonsalves.

Totusi, el spune ca multi oameni sunt inca sceptici in ceea ce priveste platile cu monede virtuale si ca nu toata lumea intelege avantajul criptomonedelor”, a spus Gonsalves.

Caraibe este o destinatie de lux cunoscuta pentru atmosfera insulara relaxata. Nu este exact locul in care turistii s-ar astepta sa aiba loc o dezvoltare imobiliara revolutionara pe proportii globale. Gonsalves spune ca a vrut sa iasa din aceasta prejudecata si sa surprinda lumea prin deschiderea unui nou mod de finantare a proiectelor, respectiv utilizarea unor metode alternative de plata, cum ar fi bitcoin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani