Grid star
banci

PATRIA CREDIT SUSTINE AFACERILE RURALE – Finantare fara garantii

Patria Credit sustine micile afaceri rurale oferind finantare fara garantii cu suportul Uniunii Europene.

Patria Credit a semnat un acord cu Fondul European pentru Investitii (FEI) si beneficiaza de o garantie finantata de Uniunea Europeana in cadrul Programului pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala (EASI).

Patria Credit lanseaza, astfel, un nou produs de finantare, fara garantii reale, pana la 120.000 de lei si vine in sprijinul afacerilor rurale mici si foarte mici indiferent de obiectul de activitate (agro sau non-agro)

Patria Credit anunta semnarea unui acord prin care beneficiaza de suportul Uniunii Europene si al Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS) in vederea facilitarii accesului clientilor sai la posibilitatea obtinerii unei finantari de pana in 120.000 lei, fara avans si fara garantii, prin intermediul Programului pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala (Employment and Social Innovation – EaSI).

Noua initiativa vine in ajutorul micilor intreprinzatori din zonele rurale cu activitati derulate in domeniul agricol sau non-agricol, indiferent de forma de organizare stabilita (de exemplu: producatori agricoli, PFA, II, IF, SRL etc). Beneficiul acestui produs este reprezentat, in principal, de lipsa garantiilor solicitate in mod obisnuit pentru acoperirea sumei imprumutate, aceasta fiind acoperita in premiera in proportie de 90% de garantia europeana ca forma de sprijin in pandemia COVID pana in aprilie 2021, ulterior aceasta revenind la 80% din valoarea finantata.

Se mareste limita maxima

”Garantia europeana ne permite sa marim limita maxima a finantarilor acordate, pana la 120.000 de lei, si sa sustinem in continuare dezvoltarea producatorilor agricoli si micilor afaceri din mediul rural. Totodata, noua facilitate creste numarul celor care pot primi finantare chiar daca nu dispun de garantii suficiente, situatie des intalnita in mediul rural. Este un nou proiect dezvoltat cu FEI, partener strategic al Patria Credit, si ne bucuram de increderea acordata in sprijinirea micilor antreprenori romani si dezvoltarea comunitatilor rurale. Mai mult, noul acord sustine demersul comun al Patria Credit si FEI de a oferi acces la finantare segmentelor vulnerabile si de a contribui astfel la cresterea gradului de incluziune financiara, economica si sociala”, a declarat Raluca Andreica, CEO Patria Credit.

Noul produs se va numi credit fara garantii EaSI de la Patria Credit si va facilita accesul la microfinantare pentru producatorii agricoli si afacerile mici. Prin aceast nou produs pot fi finantate activitatea curenta (de exemplu achizitia de marfuri, materii prime sau salarii etc.), investitii (de exemplu achizitii de echipamente, utilaje, mijloace de transport si chiar achizitii sau imbunatatiri imobiliare) sau proiecte cu destinatie mixta (capital de lucru si investitii).

Unul dintre cei mai importanti finantatori ai producatorilor agricoli din Romania

Patria Credit este unul dintre cei mai importanti si dinamici finantatori ai producatorilor agricoli din Romania, cu peste 15 ani de experienta si expertiza puse in slujba dezvoltarii comunitatilor rurale. In prima jumatate a anului 2020, Patria Credit a continuat trendul ascendent de crestere, inregistrand un profit de 2,6 miloane de lei in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada din 2019, ramanand alaturi de antreprenori indiferent de vremuri si provocarile aduse anul acesta de criza sanitara generata de Covid-19.

De asemenea, in contextul general de COVID-19, Patria Credit a continuat sa fie alaturi de producatorii agricoli si micile afaceri cu produse noi, cum ar fi creditul tomatina, si fluxuri simplificate digitale - plata ratelor cu cardul in site si flux de creditare initiat in on-line- , facilitand accesul rapid la finantare in conditii de siguranta si atentie maxime pentru fermieri si micile afaceri.

Produsul poate fi solicitat si online, pe site-ul Patria Credit: https://www.patriacredit.ro/afaceri-mici/creditul-easi-fara-garantii
Pentru informatii suplimentare: pr@patriabank.ro, 0732.800.326, www.patriacredit.ro.

Despre Patria Credit si Grupul Patria Bank

Patria Credit IFN SA este o institutie financiara nebancara (IFN) specializata in finantarea agricultorilor si a microintreprinderilor, in special din mediul rural. Patria Credit IFN SA este membra a Grupului Patria Bank, grup detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si ezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN si Patria Asset Management.
Patria Credit este membra a European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani