Grid star
antreprenoriat

PATRONATELE CER REVIZUIREA RESTRICTIILOR COVID – Scrisoarea HORA catre autoritati: "Este vital pentru industria noastra”. Se solicita si program nelimitat in noaptea de Revelion

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) solicita rectificarea restrictiilor si adaptarea acestora de urgenta, in contextul scaderii continue a ratei de incidenta COVID la nivel national.


Intr-o scrisoare deschisa semnata de Ion Biris, presedinte HORA, se cere, printre altele, eliminarea restrictiilor privind programul (05:00 – 21:00) si permiterea functionarii in intervalul 05.00 – 02.00, respectand aceleasi masuri de acces pe baza certificatului verde, dar si functionarea cu pana la 70% din capacitatea maxima a spatiului, precum si permiterea in mod exceptional a functionarii cu program nelimitat in noaptea de Revelion.
O alta solicitare se refera la compensatiile promise operatorilor din industria ospitalitatii. Mai exact, plata aferenta masurii ‘20%’ pe anul 2020, dar si prelungirea masurii '20%' pentru 2021.

Iata solicitarea HORA:

"Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) adreseaza un nou mesaj autoritatilor, prin care face un apel imperativ la rectificarea restrictiilor si adaptarea acestora de urgenta, in contextul scaderii continue a ratei de incidenta la nivel national.
 
Astfel, intr-o scrisoare deschisa semnata de Ion Biris, Presedinte HORA, se precizeaza urmatoarele cerinte:

-eliminarea restrictiilor privind programul (05:00 – 21:00) si permiterea functionarii in intervalul 05.00 – 02.00, respectand aceleasi masuri de acces pe baza certificatului verde;
-functionarea cu pana la 70% din capacitatea maxima a spatiului;
-permiterea in mod exceptional a functionarii cu program nelimitat in noaptea de Revelion.

Decembrie, cea mai buna luna pentru antrepenorii din domeniu

Este vital pentru industria noastra revizuirea de urgenta a restrictiilor intrucat luna decembrie este cea mai buna luna pentru antreprenorii din acest domeniu, iar aceasta va fi urmata de doua-trei luni foarte slabe ca activitate, raportandu-ne la anii precedenti. Adaptarea restrictiilor ar reprezenta o gura de aer pentru industria cea mai incercata si afectata financiar.
Precizam faptul ca solicitarea noastra este fundamentata inclusiv pe faptul deosebit de relevant ca la nivelul operatorilor din industria HoReCa accesul este conditionat de certificatul verde care atesta vaccinarea sau trecerea prin boala, iar categoriei de persoane vizata nu i se aplica restrictii de circulatie. Astfel, persoanele cu certificat verde pot circula libere de restrictii, la orice ora si sunt singurii care au acces in restaurante, baruri si cafenele, se arata in scrisoarea deschisa.
 
Un alt punct stringent se refera la compensatiile promise operatorilor din industria HoReCa. In acest sens, se solicita respectarea si prelungirea unor masuri de sprijin esentiale pentru revenirea industriei, astfel:
-plata aferenta masurii ‘20%’ pe anul 2020
-prelungirea masurii '20%' pentru 2021
 
Misiunea noastra ramane aceeasi, de a apara interesele industriei de ospitalitate si de a fi un sprijin pentru antreprenorii din acest domeniu, care in aceasta perioada de confuzie generala, au nevoie de ghidaj si de o comunitate puternica”, precizeaza mesajul transmis de HORA autoritatilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani