Grid star
eveniment

PENSII DE 2.200 LEI IN IANUARIE – Toti cei care au venituri mai mici sau egale cu 1.600 de lei vor beneficia de sprijin de la stat. Ajutorul se acorda diferentiat

Guvernul va acorda in ianuarie 2022 un ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel incat toti cei care se incadreaza in aceasta categorie sa aiba un venit de 2.200 de lei, in luna ianuarie 2022.

Actul normativ prevede ca ajutorul financiar sa se acorda diferentiat, astfel:

-1.200 lei pentru pensionarii sistemului public de pensii si pentru beneficiarii de drepturi prevazute de legi cu caracter special cu venituri mai mici sau egale cu 1.000 lei;
-ca diferenta intre nivelul de 2.200 lei si nivelul veniturilor cumulate din pensie sau din drepturile prevazute de actele normative cu caracter special, pentru pensionarii si beneficiarii cu venituri intre 1.001 – 1.600 lei inclusiv.

Spre exemplu, pentru o pensie de 1.001 lei se acorda un ajutor de 1.199 lei, pentru o pensie de 1.002 lei, ajutorul va fi de 1.198 lei, iar suma acordata va scadea pe masura ce pensia este mai mare, astfel ca pentru o pensie de 1.600 de lei, ajutorul va fi de 600 de lei.

Beneficiari, peste 2 milioane de pensionari

Ajutorul financiar se acorda din oficiu, in luna ianuarie 2022, odata cu drepturile de pensie aferente acestei luni, persoanelor din evidenta caselor teritoriale de pensii care au domiciliul in Romania.
Guvernul a stabilit ca ajutorul financiar sa nu se ia in calcul la stabilirea ajutorului pentru incalzire si a suplimentului pentru energie. De asemenea, nici majorarea punctului de pensie si a indemnizatiei sociale sa nu fie luata in calcul pentru acordarea ajutorului de incalzire si a suplimentului pentru energie in acest sezon rece. In total, 2,45 milioane pensionari vor beneficia de acest tip de sprijin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani