Grid star
eveniment

PESTE 130 MILIOANE DE EURO PRIMITI DE MARII ANGAJATORI – Ministrul Energiei: "Schema de ajutor de stat a fost finalizata”

Peste 130 milioane de euro platiti de ministerul Energiei marilor consumatori de energie, anunta ministrul Virgil Popescu (foto). Acesta sustine ca romanii vor trece iarna cu bine, precizand ca schema de ajutor de stat pentru energointensivi a fost finalizata, iar marii angajatori au primit banii pentru a-si putea sustine activitatea.

Ministrul Energiei precizeaza ca de compensare beneficiaza si IMM-urile, dar si consumatorii casnici. Acesta anunta ca se poarta discutii cu Comisia Europeana pentru a prelungi schema de ajutor de stat pentru a-i sustine in continuare pe energointensivi (marii consumatori de energie-n.r):

"Numarul total al societatilor care au beneficiat de ajutorul de stat conform OUG nr. 81/2019 este de 33, toate cu capital 100% privat, dintre care 12 societati cu raspundere limitata si 21 societati pe actiuni”.

Iata anuntul ministrului Energiei:

"Vom trece iarna cu bine. Schema de ajutor de stat pentru energointensivi a fost finalizata, iar marii angajatori au primit bani pentru a-si putea sustine activitatea. Asa cum am mai spus prin acest ajutor financiar sustinem 15 ramuri din industria Romaniei. Vorbim despre producatori care au angajati direct si pe orizontala economiei de peste 100.000 de angajati. Totodata, prin aceasta schema evitam riscul de relocare al unor companii care contribuie la economia Romaniei. As vrea sa reamintesc ca nu oferim sprijin doar marilor consumatori de energie. De compensare beneficiaza si IMM-urile, dar si consumatorii casnici, masurile fiind prevazute in legea nr.259/2021.

Discutii cu Comisia Europeana

Suntem in discutii cu Comisia Europeana pentru a prelungi schema de ajutor de stat prevazuta prin OUG nr. 81 pentru a-i sustine in continuare pe energointensivi!
Suma platita in anul 2021 sub forma ajutorului de stat aferent anului 2020 este de 637.623.005,82 lei echivalentul a 131.819.273,08 Euro, la cursul mediu de referinta pentru anul 2020 de 4,8371 lei/Euro;
Numarul total al societatilor care au beneficiat de ajutorul de stat conform OUG nr. 81/2019 este de 33, toate cu capital 100% privat, dintre care 12 societati cu raspundere limitata si 21 societati pe actiuni”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani