Grid star
antreprenoriat

PIATA AUTO - Ionut Anghel, Volkswagen: "Romania este pregatita pentru tranzitia la autovehicule hibride si electrice”

Volkswagen se adapteaza noilor cerinte la nivelul Uniunii Europene, si anume de a reduce impactul asupra mediului.

Intr-un interviu acordat revistei FoodBiz.ro, Ionut Anghel, directorul de Vanzari al marcii Volkswagen din cadrul Porsche Bucuresti Nord, a vorbit despre vanzarile masinilor hibrid si electrice in Romania.

"Romania este pregatita pentru tranzitia la autovehiculele electrice si hibride. Personal cred mult mai mult in trecerea catre autovehiculele electrice, atat din punct de vedere al costurilor, cat si din punct de vedere al pregatirii pentru viitor. Conform ultimelor reglementari ale Uniunii Europene, din 2035 practic renuntam la motoare termice.
Revenind, Romania este pregatita, tinand cont de apetenta poporului roman pentru inovatie, pentru tot ceea este nou si modern, tinand cont de absorbtia fondurilor europene, si aici ne referim in dezvoltarea de statii de incarcare masini electrice, de fotovoltaice, de sprijinul oferit de stat. Sa nu uitam ca discutam de o suma maxima de 57 000 RON”, a declarat directorul de Vanzari al marcii Volkswagen din cadrul Porsche Bucuresti Nord.

Cresc vanzarile

In Romania, vanzarile masinilor hibride si electrice au crescut, lucru care se datoreaza maririi gradului de constientizare al populatiei legat de impactul autovehiculelor asupra mediului. In Romania profilul cumparatorului de masini hibride si electrice este destul de bine definit.
"Din punct de vedere al profilului, clientul de autovehicul electric este un client bine informat, educat, peste medie, este independent, este ecologist si isi doreste protectia mediului. Tinand cont ca suntem mai departe decat popoarele din zona scandinava, este de apreciat ca suntem deschisi la schimbare, tinand cont ca acolo fenomenul incalzirii globale este mult mai prezent decat in Romania”, a declarat Ionut Anghel.
In ciuda contextului economic tensionat, a crizei conductorilor, a crizei cablajelor, a razboiului din Ucraina, in primele 5 luni ale anului 2022 Volkswagen a inregistrat o crestere a vanzarilor de masini de aproximativ 35%, o buna parte fiind masini hibrid si electrice.
Conducerea brandului estimeaza ca vanzarile pe 2022 o sa fie cu 10% mai mari decat in anul precedent, iar din cele 120 000 de unitati din piata totala de masini din Romania, Volkswagen se asteapta la o felie consistenta.

https://www.youtube.com/watch?v=AbgRSZnQGK0&t=1s

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani