Grid star
antreprenoriat

PARADIS IMOBILIAR IN ORASUL LUI BOC – Ireal: in Cluj se ridica primul cartier smart din Europa Centrala si de Est. 10.000 de apartamente, livrari cu drona, telegondola pana la aeroport si heliport. Se pot lua credite direct de la dezvoltator. Atentie: apa

Continua intr-un ritm ametitor dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca. Nu doar ca incet, incet Clujul lasa in urma Bucurestiul, insa orasul condus de Emil Boc trece intr-o noua etapa. Una futurista, nemaintalnita in Romania. Dovada este ceea ce mai noua investitie din Cluj, acolo unde se implementeaza un proiect de-a dreptul ireal. Ne referim la primul proiect rezidential smart din Europa Centrala si de Est. Practic, un oras in interiorul orasului Cluj-Napoca.

Denumit “Transilvania Smart City”, proiectul are o valoare de peste 700 milioane de euro si este dezvoltat de compania SDC Imobiliare detinuta de omul de afaceri Stefan Berciu, impreuna cu mai multe fonduri de investitii, inclusiv din strainatate. Vorbim despre o companie care in trecut a construit in Cluj aproximativ 15.000 de apartamente, spatii comerciale, hale si cladiri de birouri.

Revenind la “Transilvania Smart City”, cartierul urmeaza sa fie construit pe un teren de 350.000 de metri patrati, situat pe unul dintre dealurile Clujului, mai exact pe strada Mos Ion Roata.

Uluitoare sunt insa facilitatile pe care le ofera acest mini-oras, unele de neintalnit in Europa Centrala si de Est, implicit in Romania, asa cum mentionam la inceputul articolului.

Nu sunt filme SF: livrari cu drona si telegondola pana la aeroport

Cei care se vor muta in viitorul “Transilvania Smart City” vor avea la dispozitie utilitatile devenite deja necesare pentru orice cartier, precum crese, scoli sau supermarketuri. Pe langa acestea, in interiorul “Transilvania Smart City” se vor construi un mall cu o suprafata de 100.000 mp, un hotel, un aparthotel, spatii de birouri, sali de conferinta, cafenele, restaurante, sala de sport, banci comerciale, un parc de 20.000 mp, zone destinate animalelor de companie, lacuri, un amfiteatru in aer liber, piscina interioara si piscina exterioara si spa.

Noutatile pe care dezvoltatorii “Transilvania Smart City” le propun pentru Romania sunt insa livrarile cu drone de la magazinele si restaurantele din cartier, inclusive un restaurant “pet friendly” precum si o telegondola care va lega acelasi cartier de aeroportul aflat la 1 km distanta si de centrul comercial Iulius Mall din Cluj. De asemenea, in interiorul acestui mini-oras vor circula autobuze electrice, urmand ca locuitorii sa aiba la randul lor la dispozitie statie pentru incarcarea masinilor electrice.

Primul bulevard privat

Pentru cei care sunt preocupati de aglomeratia care s-ar putea crea datorita masinilor apartinand locuitorilor celor in 10.000 de apartamente care vor fi construite,dezvoltatorii anunta ca in interiorul cartierului va exista un bulevard de cu o latime de 21 de metri latime, strabatut pe centru de un spatiu verde de 5 metri, iar strazile dintre blocuri vor avea o latime de 14 metri. Deci ca un veritabil oras. Evident, nu vor lipsi pistele pentru biciclisti.

Proiectul prevede totodata servicii de concierge, o statie pentru drone, precum si un sistem prin care locuitorii vor vedea care locurile libere de parcare. Nu in ultimul rand, nivelul de poluare si zgomot va fi in permanenta monitorizat.

Asadar, un proiect grandios si fara precedent in Romania.

Heliport pus la dispozitia SMURD

Un alt detaliu care diferentiaza “Transilvania Smart City” de orice alt cartier rezidential din Romania este existenta unui heliport. Mai precis, dezvoltatorii de la SDC Imobiliare vor construi un heliport, care a primit deja aprobare din partea Autoritatii Aeronautice si care, foarte important, urmeaza sa fie pus si la dispozitia SMURD. Detalii despre heliport au fost oferite chiar de catre omul de afaceri Stefan Berciu, proprietarul SDC Imobiliare, intr-o declaratie acordata publicatiei Ziua de Cluj: “Heliportul TSC se afla intr-o pozitie excelenta, pentru ca in apropiere va trece Centura Metropolitana, care va asigura legatura atat cu viitorul Spital Monobloc pentru Copii din Borhanci, cat si cu Spitalul Regional de Urgenta de la Floresti. Distanta de la heliport la cele doua unitati medicale, pe centura, este mai mica si asigura transportul rapid al pacientilor. Acum, elicopterele SMURD aterizeaza pe Aeroportul Cluj, dar sunt nevoite sa infrunte traficul din oras in drum spre spitale”.

Credite direct de la dezvoltator

Nu in ultimul rand, un alt aspect extrem de important pentru cei care isi doresc sa achizitioneze un apartament in “Transilvania Smart City” este ca dezvoltatorii pregatesc sa le puna la dispozitie o varianta mult mai lejera si mai putin birocratica pentru accesarea creditelor imobiliare. Concret, cei interesati vor putea lua credite direct de la dezvoltator.

Stefan Berciu, proprietarul SDC Imobiliare, unul din dezvoltatorii proiectului a explicat pentru Lumea Banilor ca va exista un avans de nivelul celor cerut de banci, urmand ca restul sumei sa fie asigurata de dezvoltator. Noutatea este insa ca se vor acorda credite pentru achizitionarea de apartamente inca din faza de proiect, inclusiv pentru persoane care nu pot lua credite de la banci. “Ne-am gandit in general la cei care nu au posibilitatea sa ia credit de la banca, dar si la familiile tinere, la tinerii proaspat casatoriti care isi doresc o casa”, ne-a declarat Stefan Berciu.

Apartamentele se dau intr-un ritm ametitor

Dezvoltarea uriasului proiect imobiliar se va face in etape, in prima dintre ele, care incepe zilele acestea, urmand sa se construiasca pe o suprafata de 4,6 ha 800 de apartamente, un aparthotel, o cresa, magazine, cafenele, restaurante, o banca comerciala, farmacie, un magazin Lidl, un Mega Image si un parc. Aceasta prima etapa se va finaliza intr-un termen de 24 de luni, pentru ca apoi sa se treaca la constructia altor apartamente si facilitati.

Trebuie spus insa ca desi abia incep lucrarile, interesul este unul urias. In acest sens, dezvoltatorul Berciu Stefan ne-a declarant ca este asaltat de cei care sunt interesati sa cumpere locuinte acolo si ca are deja cateva sute de rezervari facute pentru apartamente in “Transilvania Smart City”.

De inteles daca ne gandim ca sub conducerea lui Emil Boc, considerat de departe cel mai bun primar din tara, muncipiul Cluj-Napoca devine cel mai important oras al tarii, atat ca centru IT, de business, cat si ca centru universitar.

Prezentam mai jos un clip video si o galerie foto cu imagini din “Transilvania Smart City”, precum si de la prima etapa a proiectului:

https://www.youtube.com/watch?v=UDTF61JqL_4

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani