Grid star
eveniment

PLAFONAREA PRETURILOR LA ENERGIE – Premierul refuza sa faca acest lucru. Proiectul care blocheaza scumpirile. Romanii sunt chemati sa semneze

Facturile la energie au explodat, insa Guvernul Citu refuza sa plafoneze preturile. Guvernantii se bat cu pumnul in piept cu Legea consumatorului vulnerabil, insa chiar premierul a recunoscut ca: "Legea consumatorului vulnerabil nu este indeajuns pentru aceasta iarna” (click aici pentru a citi).
In acest timp, premierul Spaniei, Pedro Sanchez a anuntat ca va plafona preturile la gaze, va reduce impozitele si va redirectiona profiturile companiilor energetice, ca parte a unui pachet pentru a reduce preturile energiei electrice (click aici pentru a citi).

In aceste conditii, PSD a demarat campania #JosFacturile! privind strangerea de semnaturi pentru plafonarea preturilor la energie si gaze:
"In toate organizatiile judetene, membrii PSD le vor explica romanilor avantajele acestui proiect care nu doar blocheaza pentru 6 luni orice scumpire a facturii la energie si gaze naturale, dar ofera consumatorilor si o compensatie pentru majorarile de pret operate deja de furnizori. Oricine poate semna si online pentru sustinerea acestui proiect la urmatoarea adresa: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/”.

Facturi suportabile

Potrivit social-democratilor, toate semnaturile stranse vor fi depuse la Parlament, in timpul dezbaterilor asupra proiectului legii initiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentantii puterii sa voteze pentru intrajutorarea a sute de mii de familii de romani.
PSD sustine ca aceasta este singura solutie concreta care garanteaza – pana la primavara – mentinerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil.
PSD mai arata ca proiectul de lege, daca va fi adoptat, reduce cu pana la 43% preturile la energie fata de ofertele primite in ultimele saptamani, prin introducerea pretului mediu al energiei in perioada martie-septembrie.

Iata ce prevede, printre altele, proiectul PSD:

"Preturile din facturle de energie electrica vor fi reduse imediat cu un procent de pana 43%, in functie de contractul pe care il are fiecare consumator.
La gaz, reducerea ajunge pana la 23%, in functie de contractele pe care le are fiecare consumator.
Proiectul PSD protejeaza majoritatea consumatorilor casnici de situatia iminenta a dublarii facturilor cu utilitatile – electricitate si gaz.
Noile facturi dublate ar insemna un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodarie de salariati din Romania".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani