Grid star
eveniment

PLAFONAREA SALARIILOR BUGETARILOR A FOST RESPINSA – Ploaie de avize negative pentru proiectul care interzice ca bugetarii sa aiba salariul mai mare decat al presedintelui Romaniei, 15.000 lei pe luna

Ploaie de avize negative pentru proiectul de lege care prevede ca salariile bugetarilor sa fie plafonate la nivelul celui incasat de presedintele Romaniei. Initiativa (care apartine mai multor parlamentari USR) a fost respinsa de Senat, in prezent se afla in Camera Deputatilor, insa daca tinem cont de avizele date pana acum, pare sortita esecului.

Ultimul aziv negativ a fost dat de catre Comisia Juridica, care respinge proiectul. Anterior, Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati si Comisia pentru drepturile omului au dat  si ele avize negative. Este asteptat si avizul Comisiei pentru buget, dupa care proiectul va fi supus la vot in Plenul Camerei, care este for decizional.

Potrivit expunerii de motive a "Proiectului de lege privinbd plafonarea veniturilor din sectorul public la nivelul salariului presedintelui Romaniei", unii bugetari incaseaza mai multi bani decat seful statului, si il depasesc la salariu chiar si pe presedintele SUA. Spre exemplu, presedintele Klaus Iohannis a trecut in declaratia de avere un venit anual de 181.944 de lei (anual) din salariu, ceea ce inseamna 15.162 de lei pe luna. Initiatorii atrag atentia ca in prezent numeroase institutii ale statului profita de diverse portite sau ambiguitati din lege pentru a-si creste nejustificat salariile, situatie care dateaza de ani de zile, ajungandu-se ca salariile sa creasca la nivele astronomice in unele institutii ale statului: "Plafonarea salariilor in sectorul public la nivelul salariului Presedintelui Romaniei va asigura o mai mare echitate si justitie sociala. Acest demers va contribui la diminuarea discrepantelor salariale intre functionarii publici, garantand astfel un tratament corect si echitabil pentru toti angajatii statului”.

Iata proiectul de lege:

* Cititi aici expunerea de motive a proiectului de lege privind plafonarea veniturilor din sectorul public la nivelul salariului Presedintelui Romaniei

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani